Obavijesti

News

Komentari 46

Kolinda: Bez obzira na izjave, vjerujem u dobre odnose s BiH

Kolinda: Bez obzira na izjave, vjerujem u dobre odnose s BiH
1

Osobno ću se zalagati za njih, za dobrobit hrvatskog naroda i svih drugih naroda u BiH, za euroatlantski put BiH i njihovo članstvo u EU, rekla je u ponedjeljak predsjednica Grabar Kitarović

VIDEO

Bez obzira na ove prve euforične i neprimjerene izjave iz našeg susjedstva, ja čvrsto vjerujem u dobrosusjedske odnose s BiH. Osobno ću se zalagati za njih, za dobrobit hrvatskog naroda i svih drugih naroda u BiH, za euroatlantski put BiH i njihovo članstvo u EU, rekla je u ponedjeljak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, javlja N1 Televizija. 

Ona se u ponedjeljak u Zagrebu sastala s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Komentirala je i zategnute odnose između Srbije i Kosova.

-  Kosovo je isto tako razlog za zabrinutost - upozorila je Grabar Kitarović i istaknula da i Srbiju i Kosovu treba podržati na njihovom europskom putu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U razgovore Beograda i Prištine se Hrvatska neće miješati, li će ih pratiti i ohrabrivati - rekla je Grabar Kitarović.

Izbore u BiH je za Dnevnik.hr komentirao glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. On je rekao kako "poziva sve aktere da se suzdrže od zapaljive retorike". 

Stoltenberg pohvalio Hrvatsku, visoko cijenjenu saveznicu NATO-a 

Hrvatska je visoko cijenjena saveznica NATO-a, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nakon sastanka s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i pohvalio Hrvatsku vojsku za sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama.

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Krstičević i glavni tajnik NATO-a razgovarali su o aktualnim temama i izazovima u kontekstu prilagodbe Saveza na postojeće sigurnosne izazove, priopćeno je iz MORH-a.

„Hrvatska je visoko cijenjena saveznica NATO-a i drago mi je što sam u Hrvatskoj“, istaknuo je Stoltenberg u zajedničkoj izjavi za novinare s ministrom obrane. 

U čast glavnog tajnika koji se s Krstičevićem sastao u sklopu službenog posjeta Hrvatskoj, ispred Ministarstva obrane bila je priređena svečana ceremonija dočeka pripadnika Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske, priopćeno je.

Stoltenberg je pohvalio Hrvatsku vojsku za angažman i sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama, osobito u aktivnostima NATO-a ojačane prednje prisutnosti ( eFP) u Litvi i Poljskoj te u NATO-ovoj operaciji Sea Guardian.

„Ogroman je doprinos pripadnika Hrvatske vojske u NATO-ovim misijama i operacijama, koji prenose svoje iskustvo iz  Domovinskog rata“, istaknuo je u izjavi ministar obrane.

Krstičević je izrazio zadovoljstvo što je Stoltenberg posjetio Hrvatsku neposredno nakon redovitog sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu.

Istaknuo je također da je Hrvatska odgovorna članica NATO-a koja je povećala izdvajanja za obranu te je predviđen znatan porast i u predstojećem razdoblju.

Stoltenberg je izrazio zadovoljstvo što će u Hrvatskoj biti smješteno Multinacionalno središte za obuku helikopterskih posada za provedbu zadaća specijalnih zračnih snaga.

U priopćenju se dodaje da je Krstičević upoznao glavnog tajnika NATO-a s vojnom vježbom Velebit 18 – Združena snaga, koja će se održati sljedećeg tjedna u Hrvatskoj.

„Hrvatska vojska nastavit će s modernizacijom i razvojem interoperabilnosti, da Hrvatska i dalje bude faktor stabilnosti na ovim prostorima“, zaključio je Krstičević.

U sklopu posjeta Hrvatskoj, glavni tajnik NATO-a sastao se i s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina