Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
342 komentara

Kolinda traži sjednicu Vlade: 'Stroži zatvor za te huligane'

Predsjednica želi žurno izmijeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, odnosno postrožiti kazne zatvora te ih hitno primijeniti, stoji u obrazloženju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
342 komentara

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je zbog navijačkih nereda na utakmici između Hrvatske i Češke u Francuskoj predložila da se održi sjednica Vlade.

Priopćenje predsjednice, koje potpisuje njezin glasnogovornik Luka Đurić, prenosimo u cijelosti: 

'Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predložila je, na temelju odredbe članka 102. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 85/10 – pročišćeni tekst i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) Vladi Republike Hrvatske, održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske u Banskim dvorima, Trg sv. Marka 2, Zagreb sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije i Ministarstva unutarnjih poslova o sigurnosnim saznanjima i poduzetim radnjama prije, za vrijeme i poslije utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike,
2. Izvješće Ministarstva pravosuđa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o primjeni Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima („Narodne novine“, broj 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11), primjeni istoga u području suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima i poduzetim radnjama, te dosada izrečenim sankcijama i 
3. Izmjene i dopune Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima („Narodne novine“, broj 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11).

U obrazloženju prijedloga za održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske navedeno je kako su se na nogometnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva održanoj 17. lipnja 2016. u Francuskoj Republici za vrijeme utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije.

- U svrhu osiguravanja sigurnosti gledatelja i sudionika sportskog natjecanja potrebno je žurno sankcionirati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede, te nasilje, prije, za vrijeme i nakon sportskog natjecanja. Radi sprečavanja neprimjerenih i nedoličnih pojava na sportskim natjecanjima i priredbama potrebno je žurno izmijeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima („Narodne novine“, broj 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11), postrožiti sankcije za prekršaje propisane tim Zakonom s posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora te ih hitno primijeniti -  stoji u obrazloženju prijedloga Predsjednice Republike za održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message