Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

Kolinda: Ova županija je dokaz da je industrijski razvoj moguć

Osvrnuvši se na gospodarsku krizu, ukazala je na problem sustava „koji ne omogućuje u dovoljnoj mjeri da kreativnosti i poduzetnost dođu do punog izražaja“.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
40 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u Karlovcu svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Karlovačke županije. 

Obraćajući se okupljenima i čestitajući dobitnicima javnih priznanja na doprinosu  napretku i razvoju Županije, predsjednica je istaknula, kako unatoč velikosrpskoj agresiji, ratnim razaranjima, lošim primjerima u privatizaciji te dugotrajnoj krizi, temeljna gospodarska grana Karlovačke županije jest industrija. 

- Upravo vaša županija pokazuje da je industrijski razvoj moguć, isplativ i održiv i da se može uskladiti sa sve zahtjevnijim ekološkim standardima, rekla je Grabar Kitarović te dodala kako uz postojeće i nove poslovne zone, potrebne državne investicije i sredstva europskih fondova industrija ima odlične uvjete za razvoj. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osvrnuvši se na dugotrajnu gospodarsku krizu u Hrvatskoj, ukazala je na problem sustava „koji ne omogućuje u dovoljnoj mjeri da kreativnosti i poduzetnost dođu do punog izražaja“. 

- Hrvatska je puna darovitih i požrtvovanih ljudi, uspješnih tvrtki, udruga zauzetih za opće dobro. Naši ljudi kreativni su, poduzetni i s ljubavlju zauzeti za razvoj svojih životnih sredina, zavičaja i Domovine, rekla je predsjednica. 

Na kraju svog obraćanja, predsjednica je još jednom pozvala na zajedništvo: „Pokazali ste ga u Domovinskom ratu, posvjedočili ste ga u mnogim prilikama i neprilikama, poput lanjskih poplava“. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Istaknula je, isto tako, kako zajedničkim nastojanjima, bez obzira na stranačke i druge razlike stanovnici Karlovačke županije mogu nastaviti uspješno provoditi svoje razvojne planove i programe posebice u gospodarstvu. 

- Ono je osnova rasta društvenog standarda, zapošljavanja, stabilnosti obitelji i perspektive mladih, a samim time i bitna poluga demografskog oporavka, koji mora biti naša najveća i trajna briga, poručila je. 

 U sklopu posjete Karlovačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je u Karlovcu tvrtku „Lana – karlovačka tiska d.d.“ i tvrtku Klesarstvo „Stanković“.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message