Obavijesti

News

Komentari 181

Kolinda tvrdi: Brojke o padu nezaposlenosti su krive brojke

Kolinda tvrdi: Brojke o padu nezaposlenosti su krive brojke
3

Od ponedjeljka do četvrtka šefica države bit će u Gospiću. Zbog dolaska predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Gospiću su uredili novi hotel s četiri zvjezdice i raskošni apartman

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je otvorila privremeni Ured Predsjednice u Gospiću, a na otvaranju je istaknula kako Ličko-senjska županija ima ogromne razvojne potencijale i država mora pronaći načina da se ti potencijali iskoriste u gospodarskom, demografskom i svakom drugom smislu, jer je jednakomjerni razvoj svih hrvatskih dijelova preduvjet ukupnom razvoju Hrvatske.

Otvaranje Ureda u zgradi Ličko-senjske županije počeo je dizanjem zastave Republike Hrvatske i sviranjem državne himne u dvorištu zgrade županije.

U pozdravnom govoru predsjednica je, uz ostalo, rekla kako brojke o nezaposlenosti varaju, odnosno da se iza njih krije podatak o odlasku građana iz Hrvatske.

- Brojke o padu nezaposlenosti su krive brojke. One su rezultat odlaska ljudi iz ruralnih krajeva u urbane centre ili u neku drugu državu, a potencijali ovdje su ogromni - rekla je Grabar Kitarović.

Predsjednica je također istaknula kako će joj biti čast i zadovoljstvo provesti četiri dana u Ličko-senjskoj županiji.

- Nemoguće je sve napraviti u tako kratko vrijeme, no u Lici ćemo se još viđati. Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo, naglasila je.

U ime domaćina ličko-senjski župan Darko Milinović (HDZ) rekao je kako se u ovoj županiji domoljublje živi i osjeća, pa iako su rane iz Domovinskog rata još svježe to ne prijeći građane da marljivo rade. Pozvao je sve koji žele bolju budućnost  Hrvatske da im se pridruže, te je poželio predsjednici Republike da joj 'Bog pomogne da vodi ovu zemlju u onom smjeru u kojem to od nje očekuje narod'.

Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) rekao je kako je potrebno okrenuti smjer razvoja grada, dodavši da nema napretka bez vizije. Rekao je i kako očekuje od predsjednice Republike da pomogne u ostvarivanju vizije razvoja i Gospića i županije.

Predsjednica Grabar Kitarović i ministrica Divjak posjetile gospićku Osnovnu školu

 Nakon otvaranja Ureda predsjednica Republike, Grabar Kitarović se zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak susret s učenicima i djelatnicima  gospićke Osnovne škole 'Dr. Jure Turića' u Gospiću, u povodu početka nove školske godine.

Tijekom popodneva predviđen je susret s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, dekanicom Veleučilišta u Gospiću Vlatkom Ružić, predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, zatim srpske manjine. U privremenom gospićkom Uredu predsjednice održat će se i okrugli stol Vijeća mladih.

U utorak predsjednica će se družiti s građanima Perušića, Senja i Otočca, u srijedu s građanima Korenice, Gračaca i Lovinca, te Udbine, gdje će posjetiti i Crkvu hrvatskih mučenika.

Za četvrtak, zadnji dan djelovanja predsjednice u Gospiću, predviđen je obilazak vojarne "Eugen Kvaternik".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.