Obavijesti

News

Komentari 348

Kolinda posmrtno odlikovala redarstvenika Josipa Jovića

Kolinda posmrtno odlikovala redarstvenika Josipa Jovića
10

Nakon posjete obitelji Jović predsjednica je posjetila i susjedno mjesto Studenci čiji su je stanovnici, odmah nakon pobjede na izborima, pozvali da ih posjeti

VIDEO

U četvrtak poslijepodne predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Aržano, rodno mjesto prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je prije 24 godine na Krvavi Uskrs 31. ožujka '91. poginuo na Plitvicama.

Sa svojom pratnjom najprije se zaustavila na grobu prvog poginulog redarstvenika položivši cvijeće i zapalivši svijeće, a potom je posjetila rodnu kuću Josipa Jovića gdje se sastala s obitelji i majkom Marijom. Tom prigodom uručila je Josipovoj majci posmrtno odlikovanje, Red Nikole Šubića Zrinskog, za junački čin u ratu. 

Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednica se zadržala u razgovoru s obitelji Jović, kojemu nisu mogli nazočiti novinari.

- Ja sam puna radosti i Duha božjega što je u ovaj skromni Jovića dom, prvi put od smrti moga sina, došao Predsjednik Republike. Puna sam tuge, ali i radosti i ponosa što je moju obitelj posjetila predsjednica Grabar Kitarović. Molim Boga i neka joj da snage da ustraje u ovom što je počela - rekla je majka Marija.

Predsjednica je i ovog puta prilikom posjeta obitelji Jović istaknula zajedništvo koje treba graditi u hrvatskom narodu te poručila kako "odličja trebaju dobivati istinski heroji". 

Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon posjete obitelji Jović predsjednica je posjetila i susjedno mjesto Studenci u Općini Lovreć čiji su je stanovnici, odmah nakon pobjede na izborima, pozvali da ih posjeti.

Podsjetimo, u ovom mjestu predsjednica je pobijedila sa 98 posto glasova. Točnije dobila je 340 glasova Studenčana, dok je njen protukandidat Ivo Josipović dobio tek 7 glasova što je bio najbolji rezultat, kako su istaknuli Studenčani, u cijeloj Hrvatskoj. Više stotina Studenčana, koji su za ovu prigodu stigli i iz Splita, ali i Imoćana iz cijele Imotske krajine, burno su pozdravili predsjednicu kojoj su pripremili doček u osnovnoj školi. 

Ivo Cagalj/PIXSELL

Studenčani su joj poručili da u njoj vide istinskog nasljednika Franje Tuđmana.

Pedsjednica se zadražala u ugodnom razgovoru sa nazočnima, a potom krenula put Mostara gdje će se, kako se očekuje, u večernjim satima obratiti Hrvatima u susjednoj BiH.


 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...