Obavijesti

News

Komentari 66

Kolinda: Povratak otpisane...

Kolinda: Povratak otpisane...

Jedna teorija kaže kako je medijska ofenziva bivše predsjednice bila nuspojava njezina pojavljivanja u telenoveli. Druga - suprotna - kaže kako je pojavljivanje u TV seriji bio početak njezina come backa

VIDEO

Činilo se da je mandat Kolinde Grabar Kitarović jednočinka - ali se u zadnje vrijeme pojavila bojazan da je na odjavnoj špici ipak trebalo pisati “to bi continued”. Kolinda se, naime, vratila i neko vrijeme gospodarila tzv. malim ekranima, iskačući iz pašteta, istiskujući iz prime timea javne televizije čak i potres. Kod nas se nakon takvih događaja uvijek postavlja isto pitanje - slučajno?

Jedna teorija kaže kako je medijska ofenziva bivše predsjednice bila nuspojava njezina pojavljivanja u telenoveli. Druga - suprotna - kaže kako je pojavljivanje u TV seriji bio početak njezina come backa. Navodno se u dijelu HDZ-a pojavila ekscentrična ideja kako bi stranka trebala predložiti Kolindu za gradonačelnicu Zagreba jer je Bandić sve slabiji pa bi - ne izvuče li Plenki nekog zeca iz šešira - Zagreb neminovno pao u ruke ljevice, a onda zbogom Holdingu, plinari, Poglavarstvu, lenima, sinekurama, zapošljavanjima, udobnom parazitiranju na odumirućoj karizmi gradonačelnika - ruši se cijela piramida moći u metropoli, zadnjem dijelu Hrvatske u kojemu još ima novca. HDZ bi tako ostao stranka brda i planine te siromašnih suburbija.

Kolindi bi ta nominacija odgovarala jer se dosađuje - angažman u MOK-u je, zbog korone, nikakav, a ona je premlada za mirovinu. S druge strane, HDZ je glajhšaltovan, desnica je pacificirana, što ne odgovara njezinoj prirodnoj političkoj konfiguraciji, a Kolinda je već bila u igri i za preuzimanje HDZ-a, ali to je bilo skopčano s previše nepoznanica pa plan nije aktiviran. “Nema povratka u politiku sad, kažu nam izvori bliski bivšoj predsjednici. Ona će ići u Ameriku predavati i tamo dalje tražiti neki stalni posao.

Oporavlja se od operacije i stanje joj je već super.” Ovdje je važno da njezini prijatelji kažu kako povratka u politiku “nema”, ali ne treba previdjeti ono “sad”. Sad nema - a sutra? Svi koji je znaju kažu da je ona hiperaktivna i da joj je mirovanje neprirodno. U pet godina mandata obišla je više država nego Tito za 35.

Zadnjih je nekoliko tjedana podijelila i više “prvih” intervjua nakon kraja mandata (obavezno s naznakom “ekskluzivno”) upadljivo - čak, suviše upadljivo - ističući želju da ostane u sjeni, izvan politike i da ne dodijava javnosti. 

*Cijeli tekst pročitajte u novom Expressu koji je na kioscima od petka 15. siječnja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.