Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
129 komentara

Kolinda se u Imotskom družila s građanima pa otišla na misu

Nedjeljno jutro u Imotskom, koje je trebalo proteći u znaku predizbornog skupa predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, za HDZ-ovce je bio "hladan tuš"

129 komentara

Na trgu je bilo jako malo Imoćana i simpatizera s obzirom na činjenicu da je riječ o Imotskom i Imotskoj krajini, bazenu HDZ-ovih glasača. Prema našoj procjeni, bilo je 200-tinjak ljudi.

I tek što se predsjednica podružila sa simpatizerima i članovima HDZ-a od kojih su mnogi došli autobusom u njenoj pratnji sa transparentima visoko podignutim na kojima je pisalo "Imotski za Kolindu, Hrvatska ZNA", jedan drugi transparent "dobrodošlice" neugodno je iznenadio predsjednicu i njenu pratnju. 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  u Imotskom se družila s građanima | Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Dobro došli u opustošenu Provansu'

Imoćanin Tony Rebić poznat po zidu plača na imotskom kolodvoru na kojem je upisano stotine imena Imoćana koji su napustili Imotsku krajinu i otišli kruh tražiti u Njemačku, Irsku i druge europske zemlje visoko je, dok je predsjednica odlazila s trga u samom središtu Imotskog uzdigao transparent na kojem je pisalo "Dobro došli u opustošenu Provansu". 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  u Imotskom se družila s građanima | Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U pratnji svojih simpatizera, župana Blaženka Bobana, političkog tajnika stranke Ante Sanadera, gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića predsjednica nije mogla, a da ne primijeti sporni transparent koji je sve neugodno iznenadio. 

Kiselo se nasmiješila i uputila prema crkvi

Imoćani joj očito nisu zaboravili riječi koje je u kolovozu 2017. godine za svog posjeta Imotskom javno izrekla stanovnicima ovog kraja kako će "Imotski biti hrvatska Provansa".

Od tada pa do danas Imotski i cijela krajina stagnira u razvoju, mladi napuštaju ovaj kraj, a radna mjesta se ne otvaraju.

Nevoljko pogledavši u transparent predsjednica se kiselo nasmiješila i uputila prema crkvi sv. Frane u Imotskom gdje je prisustvovala svetoj misi.

Mnogi su zamjerili predsjednici da vjerske obrede koristi u predizborne svrhe. Ono što je puno znakovitije u ovim predizbornim danima je da dva predsjednička kandidata računaju na glasove stanovništva Imotske krajine. 

Kolinda Grabar Kitarović iz razloga jer je ovaj kraj vjeran HDZ-u, a drugi kandidat Miroslav Škoro koji također očekuje podršku desnog biračkog tijela, računa poglavito na Imotsku krajinu odakle vuče svoje korijene po ocu i majci.

 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message