Obavijesti

News

Komentari 424

Grlila i ljubila Jakova: 'Ovo je bila bitka deset na mene jednu'

Grlila i ljubila Jakova: 'Ovo je bila bitka deset na mene jednu'
44

Trebam vaš glas, trebam glas svakoga od vas jer Hrvatska mora nastaviti krenuti putem napretka i rasta, a ne povratka u neka stara vremena, rekla je Kolinda u svom obraćanju

VIDEO

Pratite uživo...

23.47 - Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako rezultat prvog kruga predsjedničkih izbora nije iznenađujući te poručio kako u drugom krugu očekuje da će aktualna predsjednica Kolinda Grabra Kitarović pobijediti.

- U ovom trenutku mislim da to nije iznenađujuće, iskristalizirala su se praktički tri kandidata, dio biračkog tijela na desnici, na desnom centru, se podijelio između Kolinde Grbar Kitarović i Miroslava Škore i to je taj rezultat. Stoga je puno veći prostor imao kandidat lijevih političkih opcija Zoran Milanović - ustvrdio je Plenković nakon objave neslužbenih rezultata.

- Očekujem razborit i razuman izbor i izbor dobar za Hrvatsku a to je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović - rekao je Plenković novinarima na upit što očekuje od Škorinih birača u drugom krugu. Dodao je i kako ne očekuje da će se Škorini birači opredijeliti za lijevu opciju, a za HDZ-ovce koji su u prvom krugu podržali Škoru da će u drugom glasati za Grabar Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da je velika većina njih koji su u prvom krugu dali povjerenje Miroslavu Škori na prošlim izborima dali povjerenje Kolindi Grabar Kitarović i da će dati ponovno - kazao je.

Na upit o političkoj suradnji s Miroslavom Škorom i strankama okupljenima oko njega Plenković je poručio kako prvo idu na pobjedu na predsjedničkim izborima.

Ponovio je i kako je glas za Škoru bio zapravo glas za Milanovića.

- Upravo zbog toga je došlo do prvog mjesta Milanovića u prvom krugu, to bi bilo jasno i da pratite izbore s drugoga planeta - ustvrdio je Plenković ukazujući na rasipanje glasova unutra desnog centra i desnice.

Gubitak Grabar Kitarović u slavonskim županijama Plenković je objasnio jednostavnošću predsjedničkih izbora. "Zemlje s duljom demokratskom tradicijom kažu - u prvom krugu glasaš sa srcem a u drugom razumom - ja vjerujem u razum i razboritost hrvatskog naroda", rekao je.

Za sljedećih 15 dana kampanje najavio je kako će Grabar Kitarović kroz debate i javne nastupe poslati ključne poruke koju politiku želi za Hrvatsku u idućih pet godina  te istaknuo kako je uvjeren da će ponovno dobiti većinsko povjerenje hrvatskih birača.

Čestitao je svim kandidatima u prvom krugu, a posebno Grabar Kitarović na ulasku u drugi krug.

22.24 - Idemo svi za Hrvatsku!, rekla je Kolinda. 

GLEDAJTE GOVOR UŽIVO: 

- Čestitam svim, a neću reći protukandidatima, nego sukandidatima, na rezultatima. Posebno zahvaljujem onim biračima koji su mi dali povjerenje i omogućili mi ulazak u drugi krug na putu do konačne pobjede. Ovo je bila bitka 10 na jednu. Imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru za razliku od Milanovića. Idemo u pobjedu - rekla je. 

- Posebno želim zahvaliti HDZ-u i drugim strankama i svima koji su vjerovali i vjeruju u mene. Hvala mojoj obitelji i članu moga tima. Borili smo se kao jedno, puno smo radili i zato smo danas ovdje. Vi ste bili uz mene uz teškim i dobrim trenucima i kada su mi pljeskali i kada su me prozivali zbog navodnik grešaka premda nikada nisam učinila ništa što bi naškodilo hrvatskom narodu - rekla je. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

- Trebamo gledati u budućnost - poručila je. 

- Večeras ponosno i s osjećajem dubokog ponosa stojim pred vama i tražim povjerenje - rekla je. 

- Treba nam borba za demografsku obnovu, za bolje plaćena radna mjesta, za viši životni standard, kvalitetnije investicije i tehnološki razvoj. Trebamo dati priliku inovativnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj - rekla je Kolinda, a dvoranom skandiraju "Hrvatska, Hrvatska". 

- Treba nam optimizam i samopouzdanje. Nitko nas ne može zaustaviti kad sanjamo velike snove i ostvarujemo ih zajedno. Pokazali smo to u ratu, pokazujemo ih u sportu... Zašto to još jače ne bismo pokazali u gospodarstvu, a i politici. Zajedništvo znači da smo svi okupljeni oko istih ciljevi. Zajedništvo je bilo ključ uspjeha u Domovinskom ratu, a ključ je uspjeha i u miru! Svi smo mi Hrvatska, jedna Hrvatska za sve! - rekla je. 

- Predsjednica će biti ona koja proizlazi iz naroda, radi za narod i bori se za narod. I kada ponovno dobijem vaše povjerenje, ponovno ću se boriti za mjestu u prvom redu za Hrvatsku, ne za sebe, nego za Hrvatsku, u međunarodnoj zajednici - rekla je. Dodala je da joj ne trebaju veće ovlasti, kao što to neki kandidati traže, već samo povjerenje. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

Obratila se i biračima koji su glasali za druge kandidate. 

- Čula sam vašu poruku, htjeli ste glasati za druge. Ali nije vrijeme da se dijelimo. 15 godina je trebalo da u Hrvatsku vratimo politiku zajedništva. Ne smijemo dopustiti da se ona razara, ne smijemo to dopustiti ni u ime domoljublja ni u ime Hrvatske. Svi zajedno ne smijemo dopustiti da se vratimo na neku staru politiku ideoloških sukoba - rekla je. 

- Ne smije biti nikakvog poigravanja. Možete ne voljeti mene ili bilo koju stranku. Ali kao Hrvatsku domoljubi ne možete ne voljeti Hrvatsku - poručila je. 

- Nakon 15 godina lutanja konačno smo pronašli pravi smjer i tom sam smjeru diktirala tempo i dalje ću to činiti. Moj protukandidat želi da se hrvatski predsjednik bira u Saboru. Pitajte se zašto je uopće ušao u ovu bitku, ako vjeruje da ne može ništa napraviti? Glasovanje je pokazalo da narod želi birati svog predsjednika na izborima, ali onog koji će se boriti za narod i raditi za narod. Na to sam spremna i to ću raditi idućih pet godina. Svi koji ste izašli u prvom krugu pokazali ste da želite birati svog predsjednika, zato pozivam sve koji nisu dali glas meni da se okupimo zajedno oko mog programa. To je glas za još bolju Hrvatsku, za Hrvatsku po mjeri svakog čovjeka, koja vjeruje u demokraciju i za predsjednicu koja radi među vama i za vas - rekla je. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

Obratila se i biračima u BiH. 

- Svi smo jedno, svi kucamo za Hrvatsku. Znam da svi želite provesti Božić s najmilijima bez politike i bez natruha političkog nadmetanja, ali nakon Božića krećemo opet žestoko jer Hrvatska je ponosna i snažna država. Hrvatska nije slučajna država, nego je itekako namjerna država krvlju plaćena. To je Hrvatska! - rekla je. 

- Trebam vaš glas, trebam glas svakoga od vas jer Hrvatska mora nastaviti krenuti putem napretka i rasta, a ne povratka u neka stara vremena kada smo bili gotovo očajni jer smo bili na koljenima u gledali u leđa nekima koji su nama gledali u leđa. Krenimo mojim putem, još večeras. Hvala na povjerenju. Nikada vas nisam razočarala i nikada neću. Bit ću glas naroda, glas koji proziva, ali i poziva. Glas koji svijetu govori o Hrvatima kao ponosnom i uspješnom narodu. Neka naša Hrvatska bude Hrvatska za sve. Neka vam je svima sretan, miran i blagoslovljen Božić - poručila je Kolinda Grabar- Kitarović i dodala: Neka nam vječno živi naša voljena Hrvatska. 

22.17 - U stožer su stigli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i premijer Andrej Plenković. Nakon njih došla je i Kolinda u pratnji supruga Jakova. Stožer je pun i svi čekaju Kolindin govor. 

- Hoćemo pobjedu! - viču okupljeni. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:18

22.10 - Ovo je veoma zanimljiva izborna utakmica. Bit će pravo finale u drugom krugu. Pokazalo se da su ključni birači u Lici i Dalmaciji, rekao je Miro Kovač

22.02 - Ostvarili smo cilj, ušli smo u drugi krug. Vjerujem da će Kolinda tražiti način da pridobi što veći broj birača Miroslava Škore, rekao je Gordan Jandroković. Dodao je da će drugi krug biti sličan drugom krugu izbora 2014. godine. 

21.39 - Neki u stožeru se i dalje zabavljaju, dok u drugima raste zabrinutost. Naime, Škoro se počeo približavati Kolindinim rezultatima. 

21.30 - Prema najnovijim rezultatima DIP-a, koji je obradio 93,80% glasova, Kolinda i Milanović će ići u drugi krug izbora. Iako ih dijeli jako mali postotak glasova, Kolinda i dalje nije pretekla Milanovića. Zasad ima 26,94% glasova. Miroslav Škoro ima 26,94% glasova. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

U stožeru je sve bolja atmosfera. Okupljeni i dalje plešu i pjevaju, donijeli su i zastavu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:29

21.26 - Vladimir Šeks rekao je kako Kolinda ima "recept za pobjedu" ako se ona i Milanović nađu u drugom krugu izbora. 

- Milanović je iscrpio bazen svojih birača. Više ih nema od kud izvući. Ako Škoro ne uđe u drugi krug, oni koji su glasali za njega neće dati glas Milanoviću, nego Kolindi - objasnio je Šeks. 

21.19 Kolinda će u stožer doći oko 22 sata. Kako doznaje RTL, predsjednica je već u zgradi, no nije se još pojavila u dvorani u kojoj ju očekuju. Atmosfera je živnula u stožeru uz pjesmu Mladena Grdovića 'Dalmatinac sam'. Uz tu pjesmu su okupljeni počeli dizati zastavu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:41

Na pjesmu 'Poljubi zemlju' Miše Kovača još su jače zapjevali. 

21.08 Josip Bilaver, potpredsjednik HDZ-a, rekao je za Novu TV da su očekivali dobar rezultat i ulazak u drugi krug. Ipak, loš rezultat u Zagrebu će analizirati u narednih petnaestak dana.

21.00 - Obrađeno je 80,09% glasačkih mjesta. Broj glasova za Kolindu se povećao i sad je 27,24%, no i dalje je na drugom mjestu, dok je na prvom Milanović kojem se potpora polako "topi". On ima 29,90% glasova. 

20.55 - Ivan Anušić, direktor kampanje Kolinde Grabar Kitarović rekao je da ona i Škoro dolaze s istog političkog spektra i zajedno imaju više od 50% glasova. Pozvao je Škorine birače da u drugom krugu glasaju za Kolindu. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

20.50 - Okupljeni u stožeru sve više gledaju u ekrane mobitela i prate najnovije rezultate DIP-a. Sve je manje smješka na njihovim licima, no i dalje nema nervoze. 

20.46 - Dok se čeka da ljudi pojedu, na razglasu su pustili Thompsonovu pjesmu 'Prijatelji'. 

20.30 - DIP je obradio 57,62% biračkih mjesta. Kolinda prema novim prijevremenim rezultatima ima 27,46% glasova. Što se inozemstva tiče, tamo je obrađeno 70,16% biračkih mjesta. I tamo se smanjio postotak glasova za Grabar Kitarović. I dalje je na prvom mjestu, ali s 51,68% glasova. 

Dvorana u kojoj je HDZ-ov stožer je prazna, ljudi koji su došli krenuli su prema stolovima s hranom. Poslužuju francusku salatu, kuhanu šunku, tjesteninu... 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

20.27 - Ostvaruje se ono što je bio naš cilj, a to je da naša kandidatkinja uđe u drugi krug. Kada se zbroje glasovi desnog centra nadamo se i pobjedi u drugom krugu, rekao je Jandroković i dodao da nije velika razlika između nje i Milanovića. 

- Optimistični smo jer će veliki krug glasača Miroslava Škore glasati za Kolindu u drugom krugu - rekao je. Dodao je da je Škoro ostvario dobar rezultat jer je HDZ na vlasti pa mu je bilo lakše da sakupljati glasove i motivirati birače. 

20.00 - Prema prvim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Kolinda je i dalje na drugom mjestu s 27,99 posto glasova. U inozemstvu je za nju glasalo 53,70 posto glasača. 

U HDZ-ovom stožeru se atmosfera malo popravila. Skandiraju "pobjeda, pobjeda", viču "bravo", a zapljeskali su i na rezultate DIP-a o glasovima za Miroslava Škoru (21%). Nakon prvih rezultata, nastavili su s pjesmom. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

U stožeru su Gordan Jandroković, Ljubo Ćesić Rojs, Željko Reiner, Pavao Miljavac... Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković još uvijek nisu došli. 

PRATITE UŽIVO REZULTATE IZBORA: 

19.50 - Prema novim izlaznim anketama koje je objavila Nova TV, Zoran Milanović i dalje vodi s 28,69 posto. Kolinda Grabar Kitarović i dalje drži drugo mjesto s 25,63 posto. U 20 sati očekuju se i prvi nepotpuni rezultati DIP-a. 

19.35 - Izlazne ankete komentirao je i Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a. 

- Kolinda Grabar Kitarović je u pobjedničkoj kampanji, bit će sigurno ponovno predsjednica Republike Hrvatske. Činjenica je da ovaj put imamo još jednog kandidata na desnom centru koji je dobar - rekao je Brkić za Jutarnji. 

Čestitao je Miroslavu Škori na rezultatima i dodao da ih ankete ne brinu jer znaju da će Kolinda pobijediti u drugom krugu izbora. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

19.30 - Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa, po kojima je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović na drugom mjestu, te je poručio kako očekuje da Grabar-Kitarović uđe kao pobjednica u drugi krug izbora i u na kraju pobijedi.

- Mi smo zadovoljni rezultatima, od prvog smo dana tvrdili da će Kolinda Grabar-Kitarović ući u drugi krug, što je ova anketa i pokazala - rekao je Bačić. 

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

Činjenicu da najbolji rezultat, prema izlaznim anketama, ostvaruje kandidat SDP-a Zoran Milanović tumači time da je došlo do objedinjavanja glasova birača lijevog centra i njihovim usmjeravanju primarno prema Milanoviću, što nije bio slučaj na desnom centru i desnici.

No, naglašava Bačić, Grabar-Kitarović ima veću podršku od nezavisnog kandidata Miroslava Škore. Ovo su ipak izlazne ankete i pričekajmo do kraja večeri konačne rezultate, dodao je.

Ohrabruje ga, rekao je, što su u pravilu konačni rezultati HDZ-a bolji od onih koji pokazuju prve ankete i očekuje da njihova kandidatkinja uđe kao pobjednik u drugi krug te da pobjedi u drugom krugu.

19.17 - Ovo nisu niti prvi rezultati prebrojavanja, ovo je samo izlazna anketa, za ozbiljnije komentiranje ćemo trebati pričekati službene rezultate DIP-a, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, javlja N1

Zagreb: Izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović

- Ako bi ove ankete odražavale realno stanje, onda bismo mogli zaključiti da je desnica imala dva relevantna kandidata, pri čemu aktualna predsjednica vodi. Mi očekujemo novih pet godina na Pantovčaku. Ljevica se očito okupila oko svog kandidata i oni su sad negdje oko maksimuma - rekao je. 

- Andrej Plenković od prvog dana vodi u svim istraživanjima javnog mišljenja ovu Vladu. Svi izbori dosad su pokazali da je HDZ najjača stranka i siguran sam da će predsjednica biti predsjednica i idućih pet godina - rekao je Božinović. 

19.04 - U izbornom stožeru Kolinde Grabar Kitarović zasad nema puno ljudi. U dvorani je nastao muk nakon rezultata prvih izlaznih anketa. U stožer još nisu došli ni Kolinda, ali ni čelnik HDZ-a Andrej Plenković. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:52

19.00 - Prema prvim izlaznim anketama RTL-a u suradnji s Promocijom plus, Zoran Milanović vodi i ima 29,58% glasova. Kolinda Grabar Kitarović je druga s 26,38% glasova. 

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će prve nepotpune rezultate izbora u 20 sati. 


Pozivam sve birače Hrvatske da izađu na izbore i daju svoj glas. Danas je praznik demokracije i dajte glas, kazala je kratko hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ranije u nedjelju na svom biračkom mjestu u OŠ Matka Laginje. 

- Svaki glas je bitan. Izađite na izbore - poručila je. 

U pratnji supruga Jakova je oko 11 sati izašla na biračko mjesto. 

UŽIVO REZULTATE IZBORA PRATITE NA: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 424
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda