Obavijesti

News

Komentari 350

Kolinda: Na Pantovčaku se osjećam kao riba u akvariju

Kolinda: Na Pantovčaku se osjećam kao riba u akvariju
1

Predsjednica je rekla kako surađuje s premijerom Milanovićem, no istaknula je i da bi ta suradnja mogla biti bolja. Kaže da još nije dobila poziv na tematsku sjednicu

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednicom izvan protokola" rekla kako surađuje s premijerom Zoranom Milanovićem, ali i da bi ta suradnja mogla biti bolja.

- Nisam dobila odgovor još na zahtjev za sazivanjem tematske sjednice Vlade, međutim, ne mogu reći da ne surađujemo uopće. Surađujemo, ali ta bi suradnja, držim, mogla biti puno bolja i mislim da bi bilo dobro kad bi bila puno bolja, u interesu svih građana RH, svi moramo nadići svoje stranačke ili bilo koje druge okvire, ja sam sada nestranačka osoba, dakle, moram doista brinuti o svim građanima naše Hrvatske i moramo sjesti i razgovarati jer držim da surađujući možemo učiniti puno više nego što bilo tko od nas može učiniti pojedinačno - rekla je Grabar-Kitarović.

Kritika Vlade

Na tematskoj sjednici htjela bi da, kako je rekla, Vlada položi račune o stanju u državi i kakve se mjere namjeravaju poduzeti za izlazak iz krize. Predsjednica je izrazila zadovoljstvo odustajanjem Vlade od poreza na nekretnine, kao i monetizacije, no smatra da je Vlada prebrzo promijenila mišljenje.

- Sve skupa se stječe dojam da mi ne znamo kuda idemo, odnosno da ne znamo kuda želimo ići - rekla je. Naglasila je da mnogi upozoravaju na nepredvidljivost i nestabilnost sustava u Hrvatskoj.

'Osjećam se kao riba u akvariju'

Govoreći o preseljenju svoga Ureda s Pantovčaka, kazala je kako se zaista radi o izoliranoj lokaciji. 

- Osjećam se pomalo kao riba u akvariju, i želim biti bliže građanima - poručila je. O tome s Vladom i Saborom moramo postići konsenzus i odluka mora biti donesena kvalitetno.O tome trenutno postoji pravni vakuum', naglasila je. 

'Vrijeme je da se Tito vrati odakle je potekao'

O uklanjanju Titove biste iz Ureda kazala je kako se u potpunosti usredotočila na gospodarstvo i politiku, a pitanje biste je prepustila stručnjacima iz područja muzeologije. 

- Vrijeme je da se Tito vrati tamo odakle je potekao. Radi se o diktatoru i ne volim da ga se izjednačava s antifašizmom - kazala je Grabar Kitarović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 350
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...