Obavijesti

News

Komentari 135

Kolinda Vučiću poklonila knjigu 'Nestali u Domovinskom ratu'

Knjiga Nestali autorica Romane Bilešić i Danijele Mikole proizašla je iz istoimenog serijala koji na svim našim platformama svaki tjedan objavljujemo od studenog 2016. Hrvatska traga za još 1945 nestalih

VIDEO

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak navečer završio je posjet Zagrebu. U Beograd je ponio knjigu “Nestali u Domovinskom ratu”, koju mu je poklonila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na čiji je poziv i došao.

U Hrvatskoj još 1945 obitelji traži svoje najmilije koji se vode kao nestali u Domovinskom ratu. Od studenog 2016. godine 24sata svaki tjedan u novinama, na portalu 24sata, Facebooku i YouTubeu objavljuje ispovijesti obitelji koje više od dva desetljeća tragaju za svojim voljenima kojima se trag gubi u ranim devedesetima.

POGLEDAJTE EPIZODU NESTALIH:

Pokretanje videa...

06:01

Nakon objavljenih priča u našem serijalu dvije žene su pronašle i dostojno pokopale svoje najmilije: Marija Raužan supruga Marijana, a Mira Nikl sina Vladu. Iz serijala je proizašla i knjiga “Nestali” autorica Romane Bilešić i Danijele Mikole, u kojoj je objedinjena sva bol i patnja koju ove nesretne obitelji godinama proživljavaju.

>>>>Sve epizode Nestalih možete pogledati na našem YouTube kanalu

Njihove agonije, tugu i nemire može se svesti pod jednu rečenicu: “Samo da nađu njihove kosti kako bismo ih barem mogli dostojno pokopati i zatvoriti to mučno poglavlje života”. Uvjereni su kako rješenje leži u beogradskim arhivima, no srbijanski državnici ih već desetljećima ne žele otvoriti. Na promociji knjige lani u studenom bila je i hrvatska predsjednica.

POGLEDAJTE EPIZODU NESTALIH:

Pokretanje videa...

05:07

Dok je projekt još bio u povojima, ona je bez zadrške i kalkulacije prihvatila pokroviteljstvo nad serijalom. “Nestali” su, kako doznajemo od njezinih bliskih suradnika, na listi prioriteta još otkad je preuzela mandat. I sam je Vučić nakon dolaska u Zagreb istaknuo da su nestali u Domovinskom ratu bili okosnica svih razgovora koje su proteklih godina vodili. Vučić je u Zagrebu ustvrdio kako će učiniti sve da se pitanja nestalih s obje strane riješe. Kao znak dobre volje donio je tri imena nestalih, a već sljedećeg tjedna u Beogradu će primiti hrvatske udruge nestalih.

- Ako ijedna majka nađe svojega sina i može pustiti suzu na njegovu grobu, a nadam se da će tri obitelji naći svoj mir, ovaj je posjet bio vrijedan svih napada koje sam doživjela - rekla nam je jučer predsjednica Grabar Kitarović.
Iako se trebamo okrenuti budućnosti, problem nestalih u Domovinskom ratu vrlo je važan. Odgovori su i dalje u beogradskim arhivima. Zato, Vučiću, pažljivo čitaj knjigu i napokon otvori arhive. Zbog tih obitelji.

>>>>Pročitajte naš specijal Nestali u Domovinskom ratu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...