Obavijesti

News

Komentari 39

Komad stropa pao pred dječaka u učionici, sam otišao iz škole

Komad stropa pao pred dječaka u učionici, sam otišao iz škole
3

S visine od oko tri metra, iznad televizora u kutu učionice, urušio se komad stropa veličine metar sa metar. Dječak se toliko prestrašio da je s dva vršnjaka otrčao iz škole

VIDEO

Bila sam na poslu kada sam ugledala uplakanog sina (9) kako mi trči u susret. Ispričao mi je kako je otrčao iz škole jer je u razredu direktno ispred njega pao komad stropa, priča zabrinuta majka školarca OŠ Sv. Matej na Viškovu u Rijeci.

Naime, u srijedu oko 9.30 sati, za vrijeme marende nekoliko učenika drugog razreda ostalo je u učionici u starom dijelu škole na drugom katu. Ostala djeca i učiteljice su bile na hodniku i u dvorištu. Odjednom se s visine od oko tri metra, ponad televizora u kutu učionice urušio komad stropa veličine metar sa metar. Dječak se toliko prestrašio da je sa dva vršnjaka otrčao iz škole, preskočio ogradu, prešao glavnu cestu općine Viškovo i rotor, da bi došao do majke.

- Moje dijete je inače emotivnije i plašljivo tako da je ovo na njega imalo snažan negativan utjecaj. Nakon što mi je došao na posao nazvala sam učiteljicu koja se začudila da je sin kod mene. Rekla je da je bila panika, ispričala se i kazala kako joj je jako žao. Ja sam nakon svega sina poslala s bakom nazad u školu, no nedugo zatim nazvala me učiteljica i zamolila da dođemo po dijete koje je još uvijek bilo jako uznemireno, što smo i učinili - kaže još uvijek vidno zabrinuta mama dječaka, koji je nakon nesreće od liječnice dobio ispričnicu za izostanak iz škole, te uputnicu za psihologa, kako bi se što prije oporavio od šoka.

Po povratku u školu razrednica je dječaka uputila školskoj socijalnoj pedagoginji.

- Kada smo čuli veliki prasak dok smo bile u hodniku svi smo se jako prestrašili. Odmah smo djecu iz razreda izveli na sigurno, zvali majstora te krenuli seliti stvari u drugu učionicu. Cijela ta strka trajala je desetak minuta kada sam primijetila da dječaka nema. Baš u tom času nazvala me njegova mama i rekla da je kod nje. Od tada smo u stalnom kontaktu s mamom i učinit ćemo sve kako bi djetetu pomogli da što prije prebrodi pretrpljeni šok - kazala je razrednica Sandra Mikšić.

- Dobro je sve prošlo i srećom nitko nije ozlijeđen.Taj dio stropa nalazio se u kutu učionice ponad televizije. To je stari dio škole i iako svake godine popravljamo, farbamo i renoviramo učionice, nažalost se dogodila ova nezgoda. Odmah sam kontaktirao majstore koji stižu u ponedjeljak i koji će popraviti odlomljeni dio kao i provjeriti sve ostale dijelove zidova i stropa kako bi sve sanirali da se ovako nešto ne ponovi. Ispričavam se roditeljima i djeci, ali ovakvo nešto nismo mogli predvidjeti i pobrinut ćemo se da se sve popravi u najkraćem roku - izrazio je žaljenje ravnatelj škole Josip Crnić.

Da je škola stara i oronula slaže se i mama dječaka.

- Apeliram da se svi upitni dijelovi škole saniraju. Žalosno je da se u općini koja se hvali da ima novaca i radi ceste i rotore, ne odvoji dio novaca i za sanaciju škola. Također molim djelatnike škole da više pripaze na djecu, koja u tim godinama ne smiju sami napuštati školu. Ne smijem ni pomisliti što je sve moglo poći po zlu i ne želim da se ovako nešto ponovi ni mom, ni ičijem djetetu - odlučna je brižna majka prestrašenog dječaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...