Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
154 komentara

Komadina: Isključenje kolega mirisalo bi baš na revanšizam

Zlatko Komadina na ekspresnoj presici nije rekao ništa novo. Iako je u više navrata spominjao predsjednika stranke, ni jednom ga nije oslovio imenom i prezimenom

Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
154 komentara

Najglasniji riječki SDP-ovac Zlatko Komadina je u županijskim prostorijama SDP-a sazvao konferenciju kako bi pojasnio što se događalo na Glavnom odboru u subotu zbog, kako je rekao, silnih špekulacija koje su izašle u medijima. Međutim, nije rekao ništa novo. Iako je u više navrata spominjao predsjednika stranke , ni jednom ga nije oslovio imenom i prezimenom.

Rekao je kako je sjednica Glavnog odbora u početku imala samo jednu točku , a to je osvrt na izbore za EU parlament. Zaključili su, kaže, kako su rezultati upozorenje SDP-u . Dodao je kako je rasprava bila široka i mučna , ali u konačnici konstruktivna .

Na pitanje kako će se postaviti riječki SDP i hoće li tražiti isključenje Milanovića , rekao je da o tome odlučuju članovi, a da on na tome neće inzistirati . Ipak, u svom govoru dao je naslutiti da i dalje ostaje pri tome da je spreman preuzeti vodeću fotelju SDP-a . Rekao je kako će se sada raditi na jednom boljem SDP-u.

- Zalažem se za bolji SDP. SDP tolerancije, a ne eliminacije. To nije stranka za ambiciozne i frustrirane , to je stranka za socijaldemokrate, a ne liberalne tehnokrate - rekao je Komadina. Na pitanje tko je "liberalni tehnokrat", rekao je "sve vam je valjda jasno".

Komadina je zaključio kako su informacije sa sjednice Glavnog odbora curile od strane članova GO, ali i onih koji nisu članovi . Na pitanje tko je bio na sjednici,a da nije član rekao je - "na primjer glasnogovornik Vlade Nikola Jelić ".

Što se tiče prijevremenih izbora bio je kratak i kazao je kako je on strpljiv.

- Revanšizam nije dobrodošao , a isključenje kolega popust Ostojića, Mrsića ili Bernardića upravo bi na to mirisalo, a pogotovo bi to bilo ako dođe do sankcija prema Rijeci i Zagrebu - rekao je Komadina, koji na neki način upozorava Milanovića što mu ne bi bilo pametno.

Zaključio je kako ga je najviše pogodila grobna tišina nakon objave rezultata , kao i činjenica da nitko od 97 članova Odbora koji su bili na sjednici nije bio suzdržan.

Na novinarsko pitanje čiju podršku očekuje u svojoj kandidaturi u stranci, odgovorio je:

- Očekujem podršku onih iz kojih sam iznikao, tj. članica i članova SDP-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message