Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kombi ga je srušio s motocikla: 'Filip nam je mahnuo i poginuo'

Filipov motocikl je "očešao" kombi marke Mercedes koji je prešao na suprotnu stranu kolnika. Kada je Filip pao na cestu, na njega je naletio i vozač Golfa koji ga je pokušao izbjeći

Foto: Željko Rukavina/24sata
297 komentara

Muk i tuga vladali su u Kozarevcu, podravskom naselju, iz kojega je Filip Kolar (27), motociklist, koji je poginuo u nedjelju u Kloštru Podravskom.

Dok su roditelji Ružica i Tomislav obavljali najteže poslove oko pogreba najstarijeg djeteta, Filipova mlađa sestra i brat Matej nisu mogli govoriti od šoka. Njegovi prijatelji Patricija i Robert rekli su kako su Filipa zadnji put vidjeli poslije podne na Moto trci u Kozarevcu na Karasovu brijegu.

Foto: Privatan album

- Onako ovlaš smo se pozdravili. Mahnuo nam je i rekao kako ćemo se vidjeti. Nismo ni slutili da bi sjeo na motocikl i otisnuo se u smrt - kažu mladić i djevojka. Prijatelji za Filipa pričaju da je bio duša od čovjeka, koji je svakome bio spreman pomoći.

- Bilo koga u Kozarevcu, ali i u okolnim mjestima da pitate svi će vam reći samo najbolje o njemu, jer je doista bio takav - kažu Patricija i Robert dok su im se niz lice slijevale suze.

TRAGEDIJA U PODRAVINI Stravični detalji nesreće: Pao s motocikla pa ga pregazio auto

Pojasnili su da je Filip upisao Autoškolu za A kategoriju, jer je B imao odavno. No čini se da je ljubav prema motociklima bila jača jer je Filip za volan motocikla sjeo i prije položenog vozačkog ispita.

U poduzeću gdje je radio posljednjih pet godina kažu da je doista bio vrijedan i dobar radnik.

Nakon provedenog očevida policija je objavila kako je Filip nastradao. On je oko 17.30 sati vozio neregistrirani motocikl u smjeru Kladara. Stotinjak metara nakon izlaska iz rotora “očešao” ga je 28-godišnji vozač kombija Mercedes njemačkih registarskih oznaka koji je vozio iz suprotnog smjera te iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika. Nakon kontakta s kombijem motociklist je pao na cestu, a na njega i motocikl naletio je vozač (22) Golfa koprivničkih oznaka. On je pokušao izbjeći nalet na motociklista “bježeći” izvan ceste preko rubnjaka na travu.

Foto: Željko Rukavina/24sata

Zbog izazivanja nesreće uhićen je vozač Mercedesa. U još tri prometne nesreće u Zagrebu, na autocesti A3 kraj Okučana i u Međimurju u nedjelju je poginulo još troje ljudi.

Prema podacima MUP-a, od početka ove godine do 2. lipnja u prometu je poginulo 99 ljudi.

Možda vas zanima i ovo:
Message