News

Komentari 312
USKOK ISTRAŽUJE 'KRALJICE'

Koncerti, fešte, šopinzi u Trstu: Divno prijateljstvo Žalac i Rimac

U trećem proširenju istrage u slučaju Vjetroelektrane Uskok je na listu osumnjičenih, uz šefove HERA-e i HOPS-a te pomoćnika ministra, dodao bivšu ministricu Gabrijelu Žalac. Poruke otkrivaju svašta

Josipa Rimac i Gabrijela Žalac, bivša državna tajnica i bivša ministrica u Plenkovićevoj vladi, dok su bile na vlasti, bile su najbolje prijateljice. Visokopozicionirane HDZ-ovke, doznajemo iz stranačkih krugova, družile su se svakodnevno. Čak su se i njihove obitelji družile. Proslave rođendana u mondenim zagrebačkim restoranima, koncerti klapa, modne revije i popodnevna druženja u centru grada bili su sastavnica života Josipe Rimac u Zagrebu. S Gabrijelom Žalac, koja je u jednom trenutku bila Plenkovićeva miljenica, kliknula je na prvu. On ju je izvukao iz Slavonije i ponudio joj ministarsku funkciju. Dolaskom u Zagreb počinje intenzivnije prijateljstvo s Rimac. Ručkovi, večere, ali i šopinzi u outletu blizu Trsta, bili su sve češći. 
- Gabrijela je bila uključena i u obitelj Rimac, s četiri Josipine sestre znala je izaći na koncerte, zafeštati - rekao nam je svojedobno sugovornik.