Obavijesti

News

Komentari 357

Koprivnica: Imam 35 godina, a već sam baka malom Dominiku

Koprivnica: Imam 35 godina, a već sam baka malom Dominiku
3

Mirjana je prošlog tjedna postala jedna od najmlađih baka u Hrvatskoj. Njezina kći Ivana (18) rodila je Dominika. Ivana je tako nastavila obiteljsku tradiciju...

VIDEO

Dijete je najveće bogatstvo. Godine nisu prepreka. Netko je zreo za majčinstvo sa 16, a netko nije ni u mojim godinama, kaže baka Mirjana Bertić (35) iz Jankovca u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Mirjana je prošlog tjedna postala jedna od najmlađih baka u Hrvatskoj. Njezina 18-godišnja kći Ivana rodila je sina Dominika. Ivana je tako nastavila obiteljsku tradiciju jer je nju mama rodila sa 17 godina. Prabaka Silvija (57) Mirjanu je dobila kad je imala 22 godine, pa se šale kako su sve predodređene da rađaju rano.

Baka Mirjana, za kojom i danas muškarci okreću glavu, jako je ponosna što je dobila unuka. Prije nego što je Ivana zatrudnjela, znala je s kćerima izaći u grad i tada bi im svi govorili da su kao sestre. Čak su i pljuštale oklade, koje su Bertićke redovito dobivale. Muškarce je teško bilo uvjeriti da im je Mirjana majka.

- Mama se sada više neće moći ‘prodati’ pod Ivaninu ili moju stariju sestru jer će nakon teksta u novinama ljudi vidjeti da je baka, a ne mlada cura - kazala je jučer u šali Mirjanina druga kći Josipa (16). Kaže kako se nada da će sad imati više udvarača jer nitko više neće prilaziti baki. Ivana kaže kako su se ona i sestra uvijek dobro slagale s roditeljima, bez obzira što su jako mladi. Mirjana se nekada prema njima i postavljala poput najstarije sestre.

- Puno me je kolegica zvalo iz osnovne škole i pitalo me kako to da sam već postala baka, a one nisu još osjetile što je majčinstvo - kaže Mirjana dok je pomagala kćeri u prematanju Dominika.

- Sestra i ja smo zaista sretne jer imamo mamu kakva se samo može poželjeti - kazala je na rastanku Ivana, usput je podsjetivši da se vide navečer u susjednom selu, u kojem Ivana živi sa suprugom Edinom.

Pobjednik ‘Big Brothera’ Saša Tkalčević postao je djed kad je imao tek 37

Sašin sin Eduard prije pet godina imao je 16, a njegova tadašnja djevojka Kristina 18. Dobili su sina Matiju.

- Još sam šokiran. Ne znam što da kažem. Ne mogu vjerovati da sam postao djed. Supruga se rasplakala od sreće - ushićeno je tada novinarima govorio Saša Tkalčević, pobjednik prvog hrvatskog Big Brothera. Bilo je to prije pet godina, a njemu je bilo 37. On i tadašnja supruga Nataša, priznaje, to nisu ni u snu očekivali. Kristina je od svih skrivala trudnoću pobjegavši na more, a pet dana nakon povratka u Bjelovar počeli su joj trudovi i rodila je. Eduard s Kristinom nije bio u rađaonici, ali ju je išao pozdraviti nakon porođaja.

- A što ću. Malo sam zbunjen. Nitko mi nije predbacivao. U razredu su mi svi počeli pljeskati - izjavio je tada mladi tata Eduard. Djed Saša sina je odavno upozoravao da mora koristiti kondome.

- Nije da mu nisam govorio da se treba zaštititi. Čak sam mu i kupovao kondome, no, eto, dogodilo se - smijao se bajker.

Danas, s odmakom od pet godina, i dalje s velikim veseljem priča o unuku. Kaže da su svi u odličnim odnosima iako svatko ima svoj život.

- Oni su kratko hodali, a moj sin je bio premlad da bi to bilo ozbiljno. Tek je ove godine završio školu, a ona se u međuvremenu udala i ima svoju obitelj. Posjećujemo se i u kontaktu smo, a najvažnije je da je dijete sretno i ispunjeno - kazao je Saša dodajući da mu je drago što 
sve dobro funkcionira. 
- Ja sam veliko dijete i nikad neću odrasti, pa je i to razlog što se tako dobro slažem s unukom. Nije mi čudno kad me zove deda jer ja to jesam i ponosan sam na to, a svatko ima pravo na svoj život i treba ga živjeti kako želi - zaključio je. Mladi nisu nikada obnovili vezu, ali ostali su u dobrim odnosima radi djeteta. Nakon samo godinu i pol djed Saša se razveo. Ističe kako je s bivšom suprugom ostao u dobrim odnosima, pa često zajedno popiju piće.

Rekorderka: Najmlađa baka na svijetu je Rumunjka s 23 godine

Rifca Stanescu (25) iz Rumunjske prije dvije godine postala je najmlađa baka na svijetu. Djevojka je rodila s 12 godina, a kćeri Mariji je savjetovala da ne slijedi njen primjer. Ipak, Maria je rodila sina sa samo 11 godina. Od slavnih, među mladim bakama je i Whoopi Goldberg, koja je postala baka u 34.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 357
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka
Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine