Obavijesti

News

Komentari 80

I carinici žele veće koeficijente: 'Sami kupujemo toalet papir'

I carinici žele veće koeficijente: 'Sami kupujemo  toalet papir'
1

Carinski sindikat Hrvatske održao je u ponedjeljak sastanak u Ministarstvu rada o uvjetima rada i korekciji koeficijenata u carinskoj službi za koje tvrde da su, u odnosu na ostale zaposlenike, niži za 20%

VIDEO

Carinici rade u lošim uvjetima, ne poštuju se zakonske odredbe i kolektivni ugovor. Odore dobivamo na kapaljku, a sapune i toaletni papir sami kupujemo, ne plaća se prekovremeni rad, ne organiziraju sistematski pregledi, izjavio je predsjednik sindikata Rino Štorić nakon sastanka na kojemu su sindikaliste primili predstavnici ministarstva bez resornog ministra Josipa Aladrovića.    

Štorić je rekao da se u carinskoj upravi ne poštuju zakonske odredbe ni kolektivni ugovor za oko 2800 zaposlenih te da je svako pravo iz tog ugovora upitno ako je ono u korist carinskog službenika.

Tvrdi da su razlike u koeficijentima u carinskoj službi velike, a s tim u vezi zahtjeve prema Ministarstvu financija šalju već nekoliko godina, ali nema odgovora.

- Zadnji naš zahtjev je bio uručen na ruke premijeru, no nismo dobili odgovor. Nadam se da su u Vladi shvatili da godinama rade konfuziju u javnoj i državnoj službi. Oni donose uredbu o koeficijentima i određuju pravila igre, rekao je Škorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Carinski sindikat na svoje zahtjeve očekuju konkretan odgovor najdulje sedam dana. Ako Vlada ne ispoštuje taj rok, spremni su podnijeti prijavu Međunarodnoj organizaciji rada zbog nepoštivanja prava radnika u carinskoj službi. 

Poručio je i da su carinici spremni pričekati i strane stručnjake koji bi, po najavama iz Vlade, trebali uskoro provesti korekciju uredbe o koeficijentima.

Traže i da se riješi status sindikata za koji kažu da je  izložen neviđenom pritisku koji  prijeti gašenjem sindikata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.