Obavijesti

News

Komentari 2

Korona ih je spasila: Bilo koja beba je 22. ožujka mogla ležati u ovom plavom krevetiću...

Korona ih je spasila: Bilo koja beba  je 22. ožujka mogla ležati u ovom plavom krevetiću...
4

Ortopedija na Šalati posve je uništena, i prof.dr. Delimar kaže da su jednako izgledale slike i s odjela za odrasle. Kreveti zatrpani razorenim zidovima, strašna slika klinike na kojoj su se odrađivale brojne operacije

VIDEO

Ma kako to zvučalo, spasila nas je korona. U redovitim okolnostima u ovom bi krevetiću sigurno bila beba, i strah me uopće pomisliti kakve bi bile posljedice, kaže nam predstojnik Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb, prof.dr. Domagoj Delimar, komentirajući zastrašujuću fotografiju plavog dječjeg krevetića punog žbuke i cigle, snimljenu nakon zagrebačkog potresa 22. ožujka ove godine.

Ortopedija na Šalati posve je uništena, i prof.dr. Delimar kaže da su jednako izgledale slike i s odjela za odrasle, kat iznad dječjeg.

Opet potres u Zagrebu: 'A dokle više?! Dosta se osjetio i čuo!'
Opet potres u Zagrebu: 'A dokle više?! Dosta se osjetio i čuo!'

Kreveti zatrpani razorenim zidovima, strašna slika klinike na kojoj su se odrađivale brojne operacije, pregledi i vrhunski zahvati, jedini takvi u državi.

A kada kaže da ih je korona spasila, prof.dr. Delimar zapravo govori o činjenici da su odjeli kontinuirano puni kada je situacija uobičajena, što znači da u svakom trenutku na njima leže 93 pacijenta, odrasli i djeca.

Epidemija je obustavila hladni pogon, pa je u trenutku potresa na Ortopediji bilo hospitalizirano dvanaest pacijenata. Da je brojka bila kao inače, kaže predstojnik, zasigurno bi se brojali ozlijeđeni, možda i gore od toga.

Nikada nećemo saznati koju je bebu sudbina spasila da ne leži 22. ožujka u ovom plavom krevetiću, no gotovo sa sigurnošću možemo tvrditi da joj je epidemija korone spasila život.

Jer na Kliniku za ortopediju KBC-a Zagreb dolaze bebe i djeca iz cijele države, zbog svih mogućih problema koji imaju veze sa sustavom za kretanje. Pa se tako obavljaju operacije kukova, stopala, ruku, nogu, kralježnice...

Nakon potresa Klinika za ortopediju preseljena je na KBC Rebro, no sada, zbog svih okolnosti, rade znatno smanjenim kapacitetom, nesuporedivo manjim nego prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.