Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
39 komentara

Kosor: Nema tajnih dogovora ili tajnih razgovora s DORH-om

Pokroviteljstvo komemoracije na Bleiburgu je providni pokušaj skretanja pažnje s bitnih tema, poput povećanje cijena struje, plina i svega drugoga, rekla je Kosor

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
39 komentara

Jadranka Kosor je u ponedjeljak održala konferenciju za medije te je istaknula da se Predsjedništvo složilo oko izmjene Statuta stranke i od sljedećih unutarstranačkih izbora, predsjednik HDZ-a birat će se po načelu "jedan član - jedan glas". 

Svim novinarima su na konferenciji podijelili priopćenje DORH-a u kojem se demantira da je Mladen Bajić ponudio nagodbu HDZ-u i Jadranki Kosor da priznaju dio krivnje za slučaj Fimi media. 

Kosor kaže da je zahvalna na tom priopćenju. Nije htjela odgovarati na pitanja o suđenju te je rekla da se sva pitanja mogu uputiti odvjetničkom timu HDZ-a. 

HDZ je protiv ukidanja pokroviteljstva Bleiburga 

Najavila je da će u utorak Predsjedništvu Sabora uputiti zahtjev da se ne ukine pokroviteljstvo Komemoracija na Bleiburgu.

- To je providni pokušaj da se narod zabavi raspravama o Bleiburgu i da se ne bave životom svagdašnjim, a to su povećanje cijena struje, plina i svega drugoga, kao i povećanje broja nezaposlenih - rekla je šefica HDZ-a. 

Zahtjev za smjenu ministra Jovanovića: On ne poštuje Ustav

U utorak će također u saborsku proceduru poslati zahtjev za smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

- On je sinonim za širenje poruka netolerancije. Radi u neskladu s nekoliko zakona pa i Ustava - rekla je Kosor. 

Pohvalila se kako je pozvana da se u četvrtak obrati klubu zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, koja je, kako kaže, najmoćniji i najveći klub u Europskom parlamentu, a čiji će član biti i zastupnici HDZ-a.  

Predsjedništvo HDZ-a bez Milinovića i Kalmete

Na sjednici Predsjedništva nisu bili Darko Milinović ni Božidar Kalmeta. Na novinarsko pitanje zašto se nisu pojavili Kosor je rekla da ne zna, već samo zna kako se ne radi o bolesti.

Jovanović na Fejsu: Uzalud vam trud svirači!

Željko Jovanović komentirao je presicu Jadranke Kosor na Facebooku:

Kakvo licemjerje! Nakon što su optuženi za pljačku državnog proračuna, a to znači svih građana Hrvatske, i onih iz SDP i onih iz HDZ, mene optužuju za diskriminaciju! Vrh kriminalne organizacije koji je diskriminirao sve one koji nisu pripadali tom vrhu! Uzalud vam trud svirači!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message