Obavijesti

News

Komentari 9

Kosor i Milanović 'pomeli' sve svoje članove koji su bili štetni

Kosor i Milanović 'pomeli' sve svoje članove koji su bili štetni
9

Jadranka Kosor i Zoran Milanović iskoristili su jedinstvenu priliku da krojem izbornih lista pometu sve članove stranke koji su im smetali. "Suvišni" ljudi nisu na listama

VIDEO

Predsjednica HDZ-a provela je široku, ali plitku, operaciju eliminacije "suvišnih" kadrova. Hadezeovce koje smatra štetnima za ugled stranke, ili opasnim za svoju poziciju, nije uvrstila na liste ili ih je stavila toliko nisko da nemaju nikakve šanse ući u Sabor. 

Najteži okršaj imala je s Ivanom Jarnjakom, koji se do zadnjeg trena nadao mjestu na listi. Barba Luka, Hebrang i Marina Matulović Dropulić samovoljno su se umirovili, a Katarina Fuček neugodno se iznenadila 14. mjestom na listi. No Kosorici problem nije Sabor, nego predsjedništvo HDZ-a, a u njemu su ostali Vladimir Šeks, Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Darko Milinović i drugi njeni oponenti, koji mogu tražiti njenu smjenu doživi li fijasko. 

Zoran Milanović riješio se manjeg broja veterana koje dugo nije trpio. U prvom redu Željke Antunović, koja je bila vidno utučena nakon spoznaje da za nju nema mjesta na izbornoj listi.

Milanovićev drugi protukandidat na izborima za predsjednika SDP-a, Davorko Vidović, također je prekrižen. Milanović u SDP-u nakon ovoga ima samo klub odanih sljedbenika.

Milanović je u vrhu stranke ostavio samo sljedbenike

ŽELJKA ANTUNOVIĆ -  Zbogom ženi zmaju

Prva ministrica obrane, žena oštrog jezika i protukandidatkinja na izborima za šefa SDP-a nije dobila mjesto na listi. Milanović je dugo nije trpio, a sada joj je rekao zauvijek zbogom.

ANTUN VUJIĆ - Enciklopedistov au revoir

Početkom višestranačja Antun Vujić, Željka Antunović i Miroslav Tuđman osnovali su Socijaldemokratsku stranku, nasuprot Račanove. Otišao je dobrovoljno, barem tako kaže.

DAVORKO VIDOVIĆ - Adio, ministre

Samozatajni Siščanin u Račanovoj je vladi bio ministar rada i socijalne skrbi. Ratni je veteran. Poznavatelji prilika kažu da SDP-ovom čistkom, ili generacijskom smjenom, klizi jako ulijevo.

DINO KOZLEVAC - Pokopala ga afera

Predsjednik skupštine, saborski zastupnik i šef istarskog SDP-a Dino Kozlevac izostavljen je iz kombinacija. Političke mu je ambicije pokopala supruga trošeći novac vatrogasaca.

Kosor će imati probleme u predsjedništvu HDZ, a ne u Saboru

ANDRIJA HEBRANG - Davno je odlučio

Političke ambicije Andrije Hebranga potopio je - Ivo Sanader. Bivši šef stranke na predsjedničkim izborima diskretno je gurao Primorca, Vidoševića i Bandića, pa se Hebrang odlučio povući.

KATARINA FUČEK - Kraj žene bez svojstava

Bivša potpredsjednica Sabora, veteranka HDZ-a, ravnateljica Narodnih novina, neočekivano je izvučena iz kadrovskog skladišta, a onda smještena na 14. mjesto na listi, koje vodi ravno do dna.

IVAN JARNJAK - Čovjek koji sve zna

Do zadnje sekunde borio se za mjesto na listi. Smatra da ga je stranka izdala. Upućeni tvrde da je Kosor na taj način stekla jednog izuzetno opasnog neprijatelja, koji zna sve o njoj.

MARINA MATULOVIĆ DROPULIĆ - Lagana evakuacija

Vječna Marina Matulović Dropulić, koja je uvijek stajala na rubu neke afere, ali nikada nije ušla u nju, vječna šefica u sektoru u kojem se vrtio golem novac, odlazi tiho i bez skandala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"