Obavijesti

News

Komentari 147

Kosor miri Beograd i Prištinu, Pupovac ju 'oprao' zbog izjava

Kosor miri Beograd i Prištinu, Pupovac  ju 'oprao' zbog izjava
3

Thaçi je pozdravio je lidersku ulogu RH u regiji dok je premijerka Kosor naglasila kako Kosovo u Hrvatskoj možete imati najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi

VIDEO

U Hrvatskoj možete imati najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi i na to možete uvijek računati, poručila je premijerka Kosor nakon sastanka s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem. Svom kolegi poručila je i da je spremna pomoći uspostavi dijaloga između Beograda i Prištine te je obećala poduprijeti europski put Kosova.

- Nismo se nametali, ali kao lideri možemo pomoći u izgradnji mostova suradnje - istaknula je. I kosovski premijer Thaçi poručio je kako su Hrvatska i Kosovo dvije prijateljske zemlje i saveznice te je pozvao hrvatske investitore da ulažu na Kosovu. Šansu bi prvi mogli iskoristiti upravo oni gospodarstvenici, njih 75 predstavnika 45 hrvatskih poduzeća, koji su u Prištini sudjelovali na gospodarskom forumu.

- Nismo propustili vlak za investiranje na Kosovu, već smo danas postavili vagone i lokomotivu, koja će vući novi vlak - kazala je premijerka.

Srpsko narodno vijeće kritiziralo premijerku zbog Kosova

Srpsko narodno vijeće, donost T-portal, kritiziralo je poruke premijerke Jadranke Kosor izrečene pri njezinom posjetu Republici Kosovo. 

U priopćenju koje je potpisao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac stoji kako iako status quo politika nije ni dobra ni održiva smatraju da jednostrano i nasilno uspostavljanje teritorijalne cjelovitosti i državne suverenosti ne može i ne smije biti alternativa dijalogu i pregovorima. Takva politika može obnoviti sukobe, produbiti nepovjerenje i ono što je najvažnije izazvati stradanja, patnje i teška kršenja ljudskih i manjinskih prava.

- Naše iskustvo i naše djelovanje daje nam za pravo da se usprotivimo porukama u kojima se sugerira takva politika ili se najavljuje njezino provođenje koje su se mogle čuti tokom susreta predsjednice Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Vlade Republike Kosova - poručuje Pupovac putem priopćenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...