Obavijesti

News

Komentari 569

Kosor: Nisam im bila maćeha kad sam im osigurala mirovine

Kosor: Nisam im bila maćeha kad sam im osigurala mirovine
5

Premijerka Jadranka Kosor je komentirajući prosvjede branitelja zbog uhićenja Tihomira Purde, kazala kako neće dozvoliti nikakvo zveckanje oružjem

VIDEO

Nisam bila maćeha izvjesnim braniteljima kada sam im 2005. isposlovala respektabilne mirovine, rekla je u ponedjeljak Jadranka Kosor, piše Večernji list. Tako je komentirala prosvjede branitelja zbog slučaja Tihomira Purde i Veljka Marića. Dodala je i kako neće dopustiti nikakvo zveckanje oružjem, pogotovo u godini kada Hrvatska završava pregovore s Europskom unijom. Kaže i kako je Borisa Tadića, predsjednika Srbije molila da učini sve što je moguće.

Branitelji su, posjetimo, u nedjelju prosvjedovali u Grubišnom Polju gdje su Kosor poručili kako im je nekada bila majka te kako je danas njihova maćeha. Naglasili su i kako je ona 2007. godine bila ministrica hrvatskih branitelja te je još tada imala u rukama spise o optuženim braniteljima. Branitelji su rekli kako ih zanima i kome je Kosor te dokumente proslijedila. 

Kosor otvorila gradilište za izgradnju tri spremnika za sirovu naftu

Premijerka je u ponedjeljak bila u Omišlju gdje je otvorila gradilište za izgradnju prva tri spremnika za sirovu naftu na JANAF-ovom terminalu. Ukupno će se graditi osam spremnika. Ukupna je vrijednost investicije miliijardu kuna, a završetak se predviđa do 2015. godine. U spremnicima će se skladištiti državne obvezne zalihe, ali i i nafta za komercijalne potrebe.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Ivić udovici branitelja: Ne režite granu na kojoj sjedite

Ne režite granu na kojoj sjedite, rekao je Tomislav Ivić, ministar branitelja i međugeneracijske solidarnosti predsjednici Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba Steli Korenjak, doznaje Tportal. Ivić je to poručio Korenjak dan prije nego što je Udruga trebala ići u Vukovar i tamo predstaviti inicijativu za zaštitu dostojanstva i prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Ivić je od članova Udruge tražio i da ne idu u Vukovar na što je dobio odgovor kako odlazak ne mogu otkazati te kako nije riječ o političkom skupu. 

'Mirovine smo časnije zaradili nego premijerka stan'

Branitelj Mladen Leovac je poručio premijerki Kosor nek objavi tko je nagrađen mirovinom, jer, kako kaže, svaki branitelj stoji iza svojih djela i riječi. Leovac smatra kako su branitelji svoje mirovine zaradili časnije nego premijerka stan ili plaću. Branitelj je odgovorio na komentar premijerke kako je braniteljski skup u Grubišnom Polju bio ispolitiziran, piše Tportal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 569
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"