Obavijesti

News

Komentari 143

Kosor: Slučaj Purda nas je opterećivao, sad je to prošlost

Kosor: Slučaj Purda nas je opterećivao, sad je to prošlost
3

Slučaj Tihomira Purde komentirala je i premijerka. Rekla je kako je on sada prošlost no i naglasila da moraju napraviti sve kako se takvo nešto nikada više ne bi ponovilo

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor vrlo je zadovoljna što je riješen slučaj Purda, koji nas je, kaže, opterećivao ljudski i na drugim razinama o kojima nije željela govoriti, jer je to sada prošlost. Bitno joj je da se potvrdilo ono što je Hrvatska tvrdila, da je Purda iskaz dao u nemogućim uvijetima i da je nevin. Sada je, ističe, najvažnije da se on vrati kući, a vjeruje da će to biti uskoro.

- Puno smo truda u to uložili, taj trud je bio vidljiv, ali je veći dio bio je i nevidljiv, no glavno je da se on vrati svojoj obitelji - izjavila je Kosor. Najavila je da i će Vlada nastaviti raditi na tome da se takvo što više ne ponovi.

- Zahvaljujem golemoj većini branitelja koji su razumjeli i imali povjerenja da će taj slučaj završiti onako kako je jedino pravedno po svim ljudskim i božjim zakonima, da Purda ide svojoj kući - rekla je premijerka.

'Radi kriminalnog nemara HDZ-a Purda je morao biti dva mjeseca u pritvoru' 

Drago nam je ljudski da je čovjek konačno slobodan. Nažalost morao je radi kriminalnog nemara HDZ-ove vlasti provesti dva mjeseca u pritvoru, rekao je Zoran Milanović (SDP) komentirajći slučaj Purda.

Bebić: Riješenje slučaja Purda je očekivano

Za predsjednika Sabora Luku Bebića riješenje slučaja Purda je očekivano. Ustvrdio je da taj slučaj nije bio samo pravosudno nego i političko pitanje.

- Mislim da je malo predugo trajalo, ali riješeno je - izjavio je Bebić. Za njega odgovor iz Srbije znači da se trebamo držati stava kako su za sve što se događalo tijekom Domovinskog rata na teritoriju Hrvatske nadležni organi naše zemlje - kaže Bebić. Smatra da je ovaj slučaj bio samo djelomičan povod za braniteljske prosvjede, napominjući da je "situacija kompleksnija".

- Prosvjedi su legitiman način izražavanja neslaganja sve dok se oni odvijaju bez nasilja - rekao je Bebić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.