Obavijesti

News

Komentari 42

Kosor: Stvarna borba protiv korupcije počela je 1. 7. 2009

Kosor: Stvarna borba protiv korupcije počela je 1. 7. 2009
1

Gospodin Karamarko koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelo Vlade RH, kazala je Kosor

VIDEO

Nakon što je s najbližim suradnicima i domaćinima popila kavu u kafiću Dora na polupraznom virovitičkom korzu, Jadranka Kosor, kandidatkinja za predsjednicu HDZ-a na 15. Općem saboru HDZ-a, pješice je stigla do prostorija HDZ-a u središtu Virovitice. 

Društvo su joj pravili Andrej Plenković, kandidat za zamjenika predsjednika te kandidati za potpredsjednike stranke: Vladimir Šeks, Tomislav Ivić, Ante Kulušić, Branko Bačić i Josip Đakić. U središnjici su je već očekivali izaslanici HDZ-a ove županije. Kandidatkinja Kosor svoj predizborni program predstavila je izaslanicima na dijelu posjeta zatvorenom za javnost, a novinarima je kratko govorila o aktualnim prilikama u stranci.

- Radi se o dubokoj i trajnoj vezi i činjenici da, kao što znate, gospodin Karamarko koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelo Vlade RH. Dakle, stvarna, istinska i svaka druga potpora toj borbi počela je 1. srpnja 2009. godine. Ti razgovori ne čude, postoje očito neki dublji razlozi i činjenica da se sada vodi velika i važna bitka za čelno mjesto u HDZ-u. Ja sam sigurna da će ljudi odlučiti prema onome što je svatko od nas radio, koliko je doprinio ulasku Hrvatske u EU, završetku pregovora, borbi protiv korupcije i kriminala, ali isto tako koliko je tko od nas dao za HDZ i, dakako, sa važnim pitanjem je li tko što od HDZ-a uzeo - izjavila je Kosor u Virovitici.

Na pitanje potpore koju je obitelj Tuđman iskazala Kujundžiću, kazala je:

- Radi se o potpori gospođe Tuđman i svaku njenu odluku iznimno poštujem i to je sve što bih imala tome dodati - zaključila je.

Komentirajući pitanje očekuje li da će predizborna kampanja narednih dana biti žešća, Jadranka Kosor rekla je da će i dalje govoriti činjenice i istinu.

– Dakako, sada puno više i o kolegama protukandidatima, koji su, kao što znate dosad zajednički ujedinjenim snagama udarali po meni. Ja sam i do sada govorila istinu i činjenice, a tako će to biti idalje. Svakako i ja imam pravo, budući da govorim o svojoj biografiji, progovoriti i o biografijama svakoga od njih i reći zašto ja mislim da je najbolja odluka izaslanika na 15. Općem saboru da se odluče za mene, kao predsjednicu HDZ-a. Jer, vodila sam stranku u najtežim vremenima i imam uspjehe. Mislim da će većina tako i odlučiti - rekla je Kosor potvrdivši da očekuje izbornu pobjedu za predsjednicu HDZ-a.

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Josip Đakić potvrdio je novinarima da je Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije u petak, nakon trosatne rasprave, dao jednoglasnu potporu kandidatkinji Jadranki Kosor koja je, kako je rekao, puno učinila za Virovitičko-podravsku županiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"