Obavijesti

News

Komentari 46

Kosor: Teško da Sanader nije znao što rade ministri

Kosor: Teško da Sanader nije znao što rade ministri
14

Jadranka Kosor je rekla da je kao ministrica Ivu Sanadera o svemu obavještavala. Kaže da je premijer najodgovorniji i treba biti upućen u sve

VIDEO

Mimo znanja bivšeg premijera Ive Sanadera, teško da je bilo tko od ministara u Vladi mogao povlačiti poteze, rekla je njegova nasljednica u Banskim dvorima i donedavno njegova desna ruka Jadranka Kosor. Izjavila je i da je o svemu što je radila, kao potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, redovito informirala Sanadera.
- Mislim da je to princip koji definitivno treba njegovati. Dakle, prvi čovjek Vlade je najodgovorniji i mora biti ne samo u sve upućen, nego mora neprekidno nadzirati procese - rekla je premijerka.
Ovom izjavom Kosor je potvrdila ono o čemu se u javnosti danima govori. Bez Sanaderova blagoslova ništa u Vladi se nije moglo raditi. Je li u Banskim dvorima za mandata bivšeg premijera postojala dvostruka linija zapovijedanja, kao što tvrdi bivši predsjednik Stjepan Mesić, Jadranka Kosor nije izravno odgovorila. U javnosti se sve češće postavljaju pitanja hoće li istraga vezana uz bivšeg potpredsjednika Damira Polačeca zbog afera Podravka i Ina dovesti do Sanadera, no o tome nitko ne želi nagađati. Javnosti se pismom obratio i Sanader. Tvrdi da s aferama Podravka i Ina nema nikakve veze, a neosnovanima smatra teze da se ništa nije moglo raditi bez njegova znanja.
- Smatram da bi bilo suvišno isticati da je svakako moguće da je bilo koji član Vlade mogao na svoju ruku poduzimati bilo koje radnje koje su bile u njegovu resoru, ali isto tako ta činjenica ne znači da bi takva postupanja bila protuzakonita - napisao je Sanader u pismu Jutarnjem listu. U tu tezu mnogima je teško povjerovati. Naime, upravo je Sanader bio Polančecov “politički otac” koji ga je iz Podravke doveo u svoju Vladu. Za vrijeme njegova mandata nitko od ministara pa ni potpredsjednika Vlade i članova stranke nije mogao istupati bez njegova dopuštenja.  Odan “Sanaderov vojnik” donedavno je bila i Jadranka Kosor. Često ga je oslovljavala s “Dragi, Ivo”, a bila je poznata i prema izjavi “Kud Sanader, tud i ja”. Sve se promijenilo Sanaderovim pokušajem političkog puča.


POLANČEC PRODAO DIONICE I ZARADIO 1.92 MILIJUNA KUNA
Damir Polančec je krajem prošle i početkom ove godine prodao dio svojih dionica Podravke, točnjije njih 6000, i tako zaradio 1,92 milijuna kuna. Polančec je u posjedovao 9750 dionica pod skrbničkim računom te još 3750 dionica Podravke uknjiženih na njegovo ime koje nije prodao. Sada mu je ostalo još 7500 dionica, koje danas vrijede 2,4 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena
Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)
POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE

Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)

Pješak je prelazio kolnik Selske ceste na obilježenom pješačkom prijelazu dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija poziva eventualne svjedoke s korisnim informacijama da se jave na 192