Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Kosor tvrdi: Nitko neće iz Đakova odvoditi lipicance

Vodit ćemo računa o svemu, posebno o našem ponosu, a to su ergele Đakovo i Lipik, obećala je u srijedu na sjednici Vlade premijerka J. Kosor

Marko Mrkonjić/Pixsell
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
12 komentara

Nitko neće lipicance odvoditi iz Đakova i neće ugroziti opstanak ergele, rekla je u srijedu premijerka Jadranka Kosor na sjednici Vlade pravdajući odluku o spajanju Državnih ergela Đakovo i Lipik. Ustvrdila je da je riječ isključivo o racionalizaciji troškova, a ovim potezom moguće su uštede od 20 posto.
- Vodit ćemo računa o svemu, posebno o našem ponosu, a to su ergele Đakovo i Lipik. Vrlo brzo ćemo posjetiti jednu i drugu ergeli. Ako naši gosti budu željeli ići tamo vodit ćemo i njih - kazala je. Poruke koje su zadnjih dana stizale na račun ove odluke Vlade premijerka tumači kao nerazumijevanje.
- Mnogi su za promjene, uštede i racionalizaciju, ali ne žele da se one odnose na njih. Naravno da se ovako veliki posao na taj način ne može obaviti - izjavila je.

OD BORAVIŠNE PRISTOJBE 310 MIL. KN
Vlada je u zakon pretočila prijedloge ukidanja ili stapanja s drugim institucijama 14 agencija i zavoda u tri. Vlada je odlučila i da će boravišna pristojba u 2011. godini biti ista kao i ove godine, od dvije do sedam kuna, ovisno o destinaciji i periodu u kojem se naplaćuje. U ovoj godini očekuje se 310 milijuna kuna prihoda od boravišne pristojbe.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message