Obavijesti

News

Komentari 30

Kosor: Vodit ću stranku čvrstom ženskom rukom...

Kosor: Vodit ću stranku čvrstom ženskom rukom...
6

Kažu da u politici nema istinskih prijateljstava - ja mogu svjedočiti da to nije tako jer smo Sanader i ja pravi prijatelji - rekla je Kosor u obraćanju

VIDEO

- Imali li tko protiv? Nema? Čestitam novoj predsjednici! - rekao je Jarnjak nakon što je 'brzinskim' javnim glasovanjem izabrana Jadranka Kosor. Izašla je na binu držeći desnu ruku na srcu i obratila se okupljenima. Za šest potpredsjednika stranke izabrani su Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang, Petar Čobanković, Božidar Kalmeta i Ivan Šuker. Kosor su pozdravili pljeskom, a pozdravljajući sve posebno je pozdravila svog dragoj prijatelja Ivu. Zahvalila mu je na povjerenju koje joj je iskazao kada je donio odluku da ga upravo ona naslijedi na svim dužnostima.
- Trudit ću se iz sve snage biti dobra i hrabra predsjednica stanke - rekla je gotovo kroz plač Kosor.
Napomenula je da Sanadera neće biti tako lako naslijediti. Iako mnogi kažu da u politici nema istinskih prijateljstava ja mogu svjedočiti da to nije tako jer smo Sanader i ja kroz suradnju postali istinski prijatelji - rekla je Kosor. Naglasila je da HDZ, ali i Sanadera te njegovu suprugu Mirjanu osjeća kao članove svoje obitelji. Kosor je najavila da će podržati Andriju Hebranga u utrci za Pantovčak, aludirajući na njegovu kandidaturu.
- U poslu koji me čeka neće biti lako, ali s ovim suradnicima očekujem da ćemo stranku voditi u daljnje pobjede - rekla je Kosor. Kaže da s ponosom, ali i golemom odgovornošću preuzima stranku. Unatoč gospodarskoj krizi koja trese zemlju poručila je da nije vrijeme za paniku nego za rad. Najavila je da će se od ponedjeljka raditi na rebalansu proračuna.
- Vrijeme je za teške odluke, ali vjerujem da ćemo za to imati potporu - rekla je. Najavila je i žestoku borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala i borbu za ljudska prava.
 - Ja ne mogu biti Ivo Sanader, on je jedan jedinstveni, ali ja mogu biti Jadranka Kosor. Ja mogu biti ja - rekla je. I stranku i Vladu vodit ću čvrstom ženskom rukom. Neki ovih dana poput SDP-a zazivaju prijevremene parlamentarne izbore, a ja im Jarnjakovim riječnikom poručujem 'Nebu išlo'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.