Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
57 komentara

Kosor želi reagirati na Šešelja: On prijeti Hrvatskoj, ali i Srbiji

Čovjek koji može na ovaj način prijetiti i 'talambasati' po Srbiji, očito nije u tako kritičnom zdravstvenom stanju, rekla je Kosor koja priprema Deklaraciju u Saboru

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor priprema Deklaraciju kojom bi Sabor trebao odreagirati na izjave Vojislava Šešelja, jer tvrdi da bi bilo nelogično da parlament ostane pasivan. Tako bi se upozorilo Srbiju na obveze koje ima kao zemlja kandidat za ulazak u EU

Kosor će tražiti i da se preispita odluka o Šešeljevom puštanju na slobodu jer on u javnim istupima samo potvrđuje sve svoje zločine iz Domovinskog rata. Kosor je podsjetila na težak put Hrvatske u EU, suradnju s Haaškim tribunalom, a sada, kaže, nitko iz EU ni Haaškog tribunala ne kritizira Srbiju zbog mlakih reakcija na Šešeljeve istupe. 

Podsjetila je da je Šešelj na dan obilježavanja pada Vukovara obznanio da pretenzije prema Vukovaru nisu prestale, a nitko se od toga nije barem ogradio.

- On jasno prijeti svojoj državi, za što me baš briga, ali prijeti i Hrvatskoj koja je članica EU. Čovjek koji može na ovaj način prijetiti i 'talambasati' po Srbiji, očito nije u tako kritičnom zdravstvenom stanju. EU treba imati iste kriterije prema Srbiji kao što je imala prema Hrvatskoj - poručila je Kosor.

Reuters

Podsjetila je da su u Srbiji na vlasti ljudi koji su donedavno bili najbliži Šešeljevi suradnici, a sad iz nekog razloga šute, što treba izazvati oprez sviju nas.

- Hrvatska reakcija nikako ne može biti remećenje odnosa sa Srbijom. Srbija mora shvatiti da je put u EU težak, a Europska komisija mora pokazati barem da ima jednake kriterije prema njima kao što je imala prema nama. Okretanje leđa takvom ponašanju u najmanju je ruku neprihvatljivo - zaključila je. 

Nada se da će njezina inicijativa dobiti potporu svih zastupnika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message