Obavijesti

News

Komentari 12

Kostim Padme radila mjesec dana: Ima 8 metara materijala

Kostim Padme radila mjesec dana: Ima 8 metara materijala
1

Obožavateljici ‘Star Warsa’ Tajani Štasni iz Zagreba trebalo je 240 sati i metri krzna i pliša kako bi postala kraljica Nabooa. Kostim je pokazala u subotu u Puli

VIDEO

Darth Vader, Stormtrooperi, Padme Amidala i drugi iz likovi iz “Ratova zvijezda” oduševili su Puljane i turiste.

- Mogu li vas samo dotaknuti, možemo li se fotografirati - samo su neka od pitanja koja su zanimala fanove popularnih “Star Warsa” koji su se u subotu našli u Circolu, gdje je obilježen međunarodni dan društvenih igara na temu “Star Warsa”. Cjelodnevnu manifestaciju uz mnoge radionice, poput onih robotike, lego, uz još 30-ak atraktivnih društvenih igara, organizirala je pulska udruga Zaigrana koza u suradnji sa Zajednicom Talijana. Mnoge je svojim kostimom oduševila Padme Amidala, kraljica Nabooa.

- U kostim sam utrošila šest metara pliša, tri metra krzna, dva paketa umetaka za kosu i još puno, puno toga. Radila sam kostim mjesec dana, i to po osam sati na dan - priznala je Padma, ili u stvarnom životu Tajana Štasni (36) iz Zagreba. I Stormtrooperi su stigli iz Zagreba, a kazali su da je kostim koji su nosili težak oko 15 kilograma.

- Naša udruga ima 150 članova i svi volimo ‘Star Warse’. Kostimi koje smo kupili koštali su onoliko koliko su nam dopustile djevojke ili žene, i još malo dodajte, ali smo presretni - našalili su se. Posjetitelji su uživali u društvenim i videoigrama, među kojima su “Imperial Assault” i “Star Wars: Risk”, u izložbi likova od Lego kocki, kvizovima znanja.

- Oduševljeni smo odazivom, a pridružile su nam se udruge iz Italije te Slovenije - rekao je organizator Aldo Šuran. Lego izložba posebno je zanimala najmlađe, a predstavnici riječkog Lego kluba kazali su da su, osim originala, koji su predstavljeni, neki radovi s izložbe autorska djela koja su satima slagana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.