Obavijesti

News

Komentari 271

Kostrenski HDZ-ovac ljut zbog darovane lektire: Frapiran sam, dijete mi je došlo s ovim doma

Kostrenski HDZ-ovac ljut zbog darovane lektire: Frapiran sam, dijete mi je došlo s ovim doma

Dijete mi je došlo doma s tom knjigom i bio sam frapiran da Općina našim novcem propagira ovakvo ponašanje. To je kršenje Ustava, UN-ove konvencije o pravima djeteta i deklaracije o ljudskim pravima, kaže Matić...

VIDEO

'Dječak u haljini' nagrađivana je knjiga Davida Walliamsa, televizijskog komičara BBC-a, koja je dobila svoju fimsku verziju i mjuzikl, ali nije dobila prolaznu ocjenu u kostrenskom Općinskom vijeću.

Knjigu su, naime, dobili kostrenski osnovci u povodu sv. Nikole, a HDZ-ov Tomislav Matić ovakav izbor lektire na račun kostrenskog proračuna drži skandaloznim, prenosi Novi List.

– Odmah ću jasno reći, kako mi se ne bi imputirala homofobija ili netrpeljivost: ova je knjiga sasvim legitimna i ne živimo u srednjem vijeku da zabranjujemo knjige. Tko to voli i podržava, neka slobodno čita svojoj djeci, ali je apsolutno neprihvatljivo da se to nameće kao poželjno ponašanje kroz financiranje iz općinskog proračuna i nametanje takve ideologije desetogodišnjacima, kazao je Matić.

HDZ-ovac Matić koji je slupao službeni auto dobio novi posao
HDZ-ovac Matić koji je slupao službeni auto dobio novi posao

– Dijete mi je došlo doma s tom knjigom i bio sam frapiran da Općina našim novcem propagira ovakvo ponašanje. To predstavlja kršenje Ustava, UN-ove konvencije o pravima djeteta, deklaracije o ljudskim pravima te Povelju o temeljnim pravima EU-a. Kroz praksu Europskog suda potvrđeno je da država ne može i ne smije odgajati djecu protivno volji njihovih roditelja što ste si vi u ovom slučaju uzeli za pravo, kazao je Matić ističući kako očekuje javnu ispriku za takav dar te ime osobe koja je odlučila da se takva knjiga nađe u rukama njegova djeteta te koje će sankcije biti poduzete protiv nje.

Slupao auto i pobjegao

Tomislava Matića javnost poznaje kao bivšeg predsjednika HDZ-a Kostrene i direktora lokalnog komunalnog društva. Prije dvije godine slupao je automobil u vlasništvu tvrtke i napustio mjesto nesreće.

Zovite UN, Ustavni sud... 

Kasnije je tvrdio da nikad nije pobjegao, ali je ubrzo svejedno otišao s mjesta direktora KD Kostrena i čela lokalnog HDZ-a. No u toj stranci ostao je potpredsjednik sve do nedavnih unutarstranačkih izbora.

U javnosti se njegovo ime spominjalo i nekoliko godina ranije, kad je u izvješću revizije utvrđeno da je kao direktor komunalnog društva pozajmice isplaćivao i samom sebi, piše Novi List.

Jedan od najčitanijih dječjih pisaca ikad

Inače, David Walliams jedan je od najčitanihih pisaca dječje književnosti na svijetu.

Njegove knjige prevedene su na više od pedeset jezika, samo je u Velikoj Britaniji prodao preko 11 milijuna primjeraka knjiga namijenjenih djeci, ukupno je u karijeri ta brojka preko 20 milijuna.

Na hrvatski je prevedeno 16 njegovih knjiga, a 'Dječak u haljini', knjiga koja je toliko frapirala HDZ-ovca da je posegao za Ustavom, UN-ovom konvecijom o pravima djeteta i deklaracijom o ljudskim pravima, govori o 12-godišnjem Dennisu koji nakon rastave živi s ocem i bratom. Za razliku od svojih vršnjaka, počinje se interesirati za modu.

Majka mu jako nedostaje i to mu teško pada i njezine haljine postaju mu utjeha što pokreće niz komičnih situacija. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.