News

Komentari 15

Kotromanović: 'Putin neće prihvatiti pregovore dok ne bude imao Kijev na dlanu'

Kotromanović: 'Putin neće prihvatiti pregovore dok ne bude imao Kijev na dlanu'

Za sada to izgleda kao da Rusija želi obnoviti granice nekadašnjeg SSSR-a. Ali, smatram da trenutno nemaju dovoljan vojnika kako bi taj plan ostvarili, rekao je Ante Kotromanović

Osmi je dan ruske invazije na Ukrajinu. Bivši ministar obrane RH s velikim iskustvom u Domovinskom ratu, Ante Kotromanović, za Večernji list je analizirao najnovije informacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ukrajina se i dalje drži, ali Rusije nije nimalo usporila. Mislim da je Rusiji plan sljedeće zauzeti lučki grad Odesu, gdje će spojiti koridor s osvojenim Hersonom i dalje preko Krima i Donbasa - kazao je.

Rekao je kako su brojke o umrlim i poginulim vojnicima špekulacije.

- I Rusija i Ukrajina su pretrpjele velike gubitke, ali ipak svatko pokušava prikriti svoje i uveličati druge - rekao je.

- Za sada to izgleda kao da Rusija želi obnoviti granice nekadašnjeg SSSR-a. Ali, smatram da trenutno nemaju dovoljan vojnika kako bi taj plan ostvarili - naveo je.

- Mislim i da će Putin lakše pristati na pregovore kada osvoji Krim i kada ga bude imao u svom dlanu - dodao je.

Osvrnuo se i na Srbiju i Aleksandra Vučića.

- Vučić sada zadovoljava javno mnijenje koje je uglavnom blisko Rusiji, a istodobno se politički šulja na Zapad. Ovo je možda dobra prilika da Zapad konačno stjera u kut i kaže mu da se odluči na kojem će stolcu sjediti - izjavio je.

Dodao je koji izazovi bi mogli zahvatiti Hrvatsku.

- Potrebno je pregledati robne zalihe, zalihe naftnih derivata i plina i svih onih sredstava i energenata namijenjenih funkcionalnom životu. Treba pregledati sva skloništa u svim gradovima - rekao je.

PRATITE UŽIVO IZ MINUTE U MINUTU.

Najčitaniji članci