Obavijesti

News

Komentari 0

Kovač: Pusić lobira za svoju kandidaturu, umjesto da je tu

Kovač: Pusić lobira za svoju kandidaturu, umjesto da je tu
1

O utjecaju izbjegličke krize na političke prilike u Europi u emisiji "Otvoreno" razgovarali su Joško Klisović, Miro Kovač, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, politički analitičar i dr.sc. Senada Šelo Šabić

VIDEO

O utjecaju izbjegličke krize na političke prilike u Europi u emisiji Otvoreno razgovarali su Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova (SDP), Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, politički analitičar i dr.sc. Senada Šelo Šabić s Instituta za razvoj međunarodnih odnosa u Zagrebu.

- Propusnost granice ovisi i o izlaznoj granici na Sloveniji, rekao je Joško Klisović. Potvrdio je da su naša policija i službe na našoj granici, a na srbijanskoj strani nisu uočeni njihovi policajci. Osvrnuo se i na Orbanove najave kako neće zatvarati granicu za vrijeme predizborne kampanje: 

- Ja ne mogu znati što je gospodin Orban imao na umu kad je zatvorio granicu prema Hrvatskoj - rekao je. Što se tiče afere sa zadržavanjem hrvatskog vlaka u Mađarskoj, smatra kako je to bilo koordinirano između policija dvije zemlje. 

- Sve što smo prije mjesec dana predviđali oko dolaska izbjeglica - obistinilo se -  podsjetio je Miro Kovač o broju izbjeglica koji je stigao na granicu. Prozvao je i ministricu Pusić za koju smatra da lobira za svoju kandidaturu umjesto da bude tu. 

- Nakon Srba i Mađara, sada su Slovenci na udaru Vlade - rekao je Kovač. Na pitanje postojanje osovine Orban-HDZ istaknuo je kako je to smiješna insinuacija i rekla-kazala priča te napomenuo kako treba dobro razmišljati i pripremiti se unaprijed za krizu.

Senada Šelo Šabić kazala je kako se Vlada prilagođava situaciji, što je normalno i kako su određeni rezultati postignuti. 

- To su vrlo nategnuti odnosi, a mi smo još u predizbornoj kampanji -  odgovorila je Šelo Šabić na pitanje svađamo li se previše sa susjednim zemljama. Složila se da djelomično radimo samo tranzit, jer ljudi ne žele ostati ovdje, a slovensku optužbu za 'prijevozničku ulogu' hrvatske smatra licemjernom, jer to isto radi i Slovenija. 

- Postoji puno faktora i nepoznanica na koje ne možemo utjecati -  istaknuo je Vlatko Cvrtila. Smatra kako je možda trebalo biti više sporazumijevanja i razgovora, što bi saniralo pritiske, no svaka država je ostavljena da se snalazi na svoj način. Ponašanje Mađarske ne smatra čudnim, niti posljedicom nehumanosti, već i unutrašnjim političkim prilikama u toj zemlji gdje postoje ksenofobne snage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.