Obavijesti

News

Komentari 35

Kovač: Uskoro ću se izjasniti o kandidaturi za čelnika HDZ-a

Kovač: Uskoro ću se izjasniti o kandidaturi za čelnika HDZ-a
1

Mi očekujemo da u Hrvatskom saboru neki veleposlanici budu opozvani. Sada je to na saborskom odboru i da se ta odluka potvrdi u Hrvatskom saboru, rekao je Kovač

VIDEO

Na novinarsko pitanje kako komentira stjalište SDP-ovca Joška Klisovića da vlada u tehničkom mandatu ne treba mijenjati hrvatske veleposlanike, hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač je kazao kako je Vlada već donijela odluku o njihovom opozivu. 

- Mi očekujemo da u Hrvatskom saboru neki veleposlanici budu opozvani. Znači vlada je već donijela odluku o njihovom opozivu i sada je na saborskom odboru da i opozove veleposlanike i da se ta odluka potvrdi u Hrvatskom saboru - rekao je Kovač. Po njegovim riječimo postoji u hrvatskoj vladi  i nekoliko odluka, prijedloga imenovanja.

- Bilo bi dobro da se taj proces nastavi, da se barem ono što se tiče Sabora odradi jer Hrvatski sabor nije raspušten, on će biti raspušten 15. srpnja -  kazao je Kovač.

Na pitanje kada će se izjasniti o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a i je li odustao od te kandidature, Kovač je kratko rekao: "Vrlo skoro ću se o tomu izjasniti." 

Na upit što misli u velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a, on je rekao kako trenutačno o tomu ne misli ništa jer su sada izbori za predsjednika stranke nakon kojih će HDZ, po njegovim riječima, krenuti vrlo aktivno u izbornu kampanju. 

- Želimo na izborima postići pobjednički rezultat - dodao je. 

Kovač je na zatvorenoj Ljetnjoj školi "Mediteran-Geopolitika i Europske integracije, izazovi i prigode", održao govor o, kako je rekao novinarima, odnosima između Europske unije i Sjeverne Amerike i nužnosti suradnje EU, SAD i Kanade. 

- Važno je da nastavimo surađivati jer mi smo jedna velika obitelj, dijelimo iste vrijednosti i povezani smo. Sjeverna Amerika je napučena ljudima podrijetlom iz Europe i moramo toga biti svjesni - kazao je Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.