News

Komentari 143

Kozlevac uputio apel svim roditeljima u Istri: 'Ne šaljite djecu sa simptomima u školu'

Kozlevac uputio apel svim roditeljima u Istri: 'Ne šaljite djecu sa simptomima u školu'

Isti apel odnosi se i na učitelje jer znalo se događati da mnogi imaju imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. To me žalosti, rekao je šef istarskog Stožera

U Istri od ponedjeljka u školu kreću učenici nižih razreda, od prvog do četvrtog, pa je načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac apelirao na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima.

"Isti apel odnosi se i na učitelje jer znalo se događati da mnogi imaju imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. To me žalosti", rekao je Kozlevac te još jednom pozvao roditelje da ne puštaju djecu sa simptomima u školu i time ostvaruju kontakt s ostalima jer nakon toga velik broj osoba mora u samoizolaciju.  

Iz istarskog Stožera Civilne zaštite izvijestili su i da je u Istri u protekla 24 sata potvrđeno sedam novozaraženih osoba nakon što je ispitano 317 uzoraka briseva na covid-19.

"Kod šest osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba", naveli su iz Stožera.

Od jučer oporavilo se 13 osoba, trenutno je u Istri 144 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1767 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 89 osoba, čak osam više nego jučer. od toga se deset osoba nalazi u respiracijskom centru.

Najčitaniji članci