Obavijesti

News

Komentari 0

Krali automobile po Zagrebu pa ih prodavali u dijelove. Kod njih pronašli i oružje, streljivo...

Krali automobile po Zagrebu pa ih prodavali u dijelove. Kod njih pronašli i oružje, streljivo...
3

Sumnja se kako su četvorica krali automobile te ih prodavali u dijelove. Našli su im i streljivo, oružje...

VIDEO

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, krađe u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenja isprave, objavila je policija.

Priopćenje policije:

Sumnja se kako je 44-godišnjak organizirao i vodio zločinačko udruženje zbog počinjenja kaznenih djela krađe, na način da je u zajedničko djelovanje povezao tri osobe (41-, 21-, 26-godišnjaka) te druge za sada nepoznate osobe. Spomenuti 44-godišnjak je, odredivši kao cilj djelovanja stjecanje nepripadne materijalne koristi za sebe i druge, u razdoblju od veljače do 5. travnja 2023. godine, na području Zagreba povezao u zajedničko djelovanje spomenute osobe radi otuđenja i rastavljanja većeg broja osobnih automobila, a potom i radi daljnje preprodaje njihovih dijelova.

Sumnja se kako su 44-godišnjak i sukladno njegovom nalogu 26-godišnjak, dogovarali prodaju dijelova otuđenih osobnih automobila, a po postignutom dogovoru s krajnjim kupcima, 41-godišnjak bi pronalazio i otuđivao osobne automobile po nalogu 44-godišnjaka.

Kako bi otuđio osobne automobile 41-godišnjak je prikladnim predmetom razbijao stakla automobila te određenim preinakama i uz pomoć prikladnih elektroničkih uređaja, vozila stavljao u pogon te potom na ista stavljao nepripadajuće, prethodno otuđene registarske oznake da bi ih u konačnici odvozio na dogovorene lokacije sukladno uputi 44-godišnjaka. Nakon opisanog, 44-godišnji i 21-godišnji osumnjičeni su otuđene osobne automobile rastavljali na dijelove, a potom su ih trebali prodati sukladno ranije dogovorenim narudžbama.

U naumu ostvarivanja nepripadne materijalne koristi spriječili su ih policijski službenici koji su pronašli četiri otuđena osobna automobila u vrijednosti oko 38.800 eura, dok još tri osobna automobila osumnjičene osobe nisu uspjele otuđiti.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, doma i drugih prostorija te osobnih automobila kojom prilikom je pronađeno više mobilnih telefona, oružja, streljiva, više komada registarskih pločica, kao i više komada elektroničkih uređaja koju su pripadali otuđenim vozilima.

Vezano za oduzete predmete policijski službenici nastavljanju kriminalističko istraživanje te će o svemu utvrđenome obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.
Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica