Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krao je odjeću i zaglavio se u kontejneru, vadila ga je policija

U noći na petak oko 00.20 sati četiri mladića starih između 20 i 30 godina došla su do mentalnog kontejnera za odjeću i obuću u Vukovarskoj ulici u Omišu i pokušala ga opljačkati

Foto: Snimio čitatelj
95 komentara

Iz kontejnera su krali odjeću. Policija je ispalila hitac upozorenja. Jedan je uhićen, drugi je zapeo u kontejneru, a treći je u bijegu, javio nam je čitatelj jučer ujutro.

POGLEDAJTE VIDEO:


U noći na petak oko 00.20 sati četiri mladića starih između 20 i 30 godina došla su do metalnog kontejnera za odjeću i obuću u Vukovarskoj ulici u Omišu i pokušala ga opljačkati. Nije im uspijevalo odvaliti kontejner pa se jedan od njih kroz poklopac ugurao u njega. Neki kažu kako je netko čuo buku i ugledao ih sa svog balkona, dok drugi kažu kako su četvorku primijetili vozači. Uglavnom, pozvali su policiju koja se nalazi svega 400-tinjak metara dalje. Čuvši policiju tri mladića su četvrtoga pokušala izvući, ali on je zaglavio na pola puta i ostao prikliješten. Policija je došla s tri vozila te ih uhapsila.

Foto: Snimio čitatelj
- Nije bilo uporabe vatrenog oružja - rekli su nam u sjedištu splitske policijske uprave. Nisu otkrili tijek akcije. Samo su kazali kako su uhapšeni Ukrajinci.


Drugi čitatelj kaže kako je na mjesto krađe oko 1 sat naišao sasvim slučajno.

Foto: Snimio čitatelj
- Kad sam došao dvojica su već bila odvedena u postaju. Treći je stajao s lisicama na rukama kraj kontejnera, a četvrti je bio u kontejneru. Na rukama je imao lisice, a glavu je sagnuo kako mu se ne bi vidjelo lice - opisuje čitatelj. Policajci su ga pokušali izvući, ali on je skroz propao unutra i ostao među odbačenom odjećom i obućom. Uhvatila ga je panika pa je počeo bjesomučno lupati. Policajci su u pomoć pozvali vatrogasce koji se također nalaze svega nekoliko stotina metara dalje. Oni su nakon 10-ak minuta otvorili kontejner izrezavši ga hidrauličnim kliještima koja inače koriste u prometnim nesrećama. Pozvali su i Hitnu pomoć jer su pretpostavljali da bi zaglavljeni mogao biti ozlijeđen. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, stradao je samo kontejner zbog korištenja vatrogasnih kliješta. Završetak akcije spašavanja pratilo je 50-ak očevidaca koji su se zaustavili da vidi zašto se skupilo toliko policijskih vozila pod rotirkama. Smijali su se i pljeskali, a izvučeni razbojnik je odahnuo barem nakratko jer je ubrzo s kolegom završio u policijskoj postaji na ispitivanju.

Foto: Snimio čitatelj
- Netko je pitao policajce tko su ti muškarci i dobio odgovor da su u pitanju Rumunji. Kasnije se saznalo da su uhićeni zapravo Ukrajinci. Vjerojatno operiraju tako što kradu odjeću iz kontejnera pa je dalje preprodaju. Navodno su još trojica šetala po Omišu, a policija ih još traži - rekao je čitatelj. Dodaje da mu nije jasno kako je lopov uspio zaglaviti jer je bio normalne tjelesne građe i visine. Policijska istraga trebala bi otkriti tko su uhapšeni i kako se uopće “ukrajinska banda” našla u Omišu, te što su uopće namjeravali napraviti sa sa starom iznošenom obućom, odjećom i ručnicima koja se kasnije reciklira.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message