Obavijesti

News

Komentari 95

Krao je odjeću i zaglavio se u kontejneru, vadila ga je policija

Krao je odjeću i zaglavio se u kontejneru, vadila ga je policija
4

U noći na petak oko 00.20 sati četiri mladića starih između 20 i 30 godina došla su do mentalnog kontejnera za odjeću i obuću u Vukovarskoj ulici u Omišu i pokušala ga opljačkati

VIDEO

Iz kontejnera su krali odjeću. Policija je ispalila hitac upozorenja. Jedan je uhićen, drugi je zapeo u kontejneru, a treći je u bijegu, javio nam je čitatelj jučer ujutro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14


U noći na petak oko 00.20 sati četiri mladića starih između 20 i 30 godina došla su do metalnog kontejnera za odjeću i obuću u Vukovarskoj ulici u Omišu i pokušala ga opljačkati. Nije im uspijevalo odvaliti kontejner pa se jedan od njih kroz poklopac ugurao u njega. Neki kažu kako je netko čuo buku i ugledao ih sa svog balkona, dok drugi kažu kako su četvorku primijetili vozači. Uglavnom, pozvali su policiju koja se nalazi svega 400-tinjak metara dalje. Čuvši policiju tri mladića su četvrtoga pokušala izvući, ali on je zaglavio na pola puta i ostao prikliješten. Policija je došla s tri vozila te ih uhapsila.


- Nije bilo uporabe vatrenog oružja - rekli su nam u sjedištu splitske policijske uprave. Nisu otkrili tijek akcije. Samo su kazali kako su uhapšeni Ukrajinci.


Drugi čitatelj kaže kako je na mjesto krađe oko 1 sat naišao sasvim slučajno.


- Kad sam došao dvojica su već bila odvedena u postaju. Treći je stajao s lisicama na rukama kraj kontejnera, a četvrti je bio u kontejneru. Na rukama je imao lisice, a glavu je sagnuo kako mu se ne bi vidjelo lice - opisuje čitatelj. Policajci su ga pokušali izvući, ali on je skroz propao unutra i ostao među odbačenom odjećom i obućom. Uhvatila ga je panika pa je počeo bjesomučno lupati. Policajci su u pomoć pozvali vatrogasce koji se također nalaze svega nekoliko stotina metara dalje. Oni su nakon 10-ak minuta otvorili kontejner izrezavši ga hidrauličnim kliještima koja inače koriste u prometnim nesrećama. Pozvali su i Hitnu pomoć jer su pretpostavljali da bi zaglavljeni mogao biti ozlijeđen. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, stradao je samo kontejner zbog korištenja vatrogasnih kliješta. Završetak akcije spašavanja pratilo je 50-ak očevidaca koji su se zaustavili da vidi zašto se skupilo toliko policijskih vozila pod rotirkama. Smijali su se i pljeskali, a izvučeni razbojnik je odahnuo barem nakratko jer je ubrzo s kolegom završio u policijskoj postaji na ispitivanju.


- Netko je pitao policajce tko su ti muškarci i dobio odgovor da su u pitanju Rumunji. Kasnije se saznalo da su uhićeni zapravo Ukrajinci. Vjerojatno operiraju tako što kradu odjeću iz kontejnera pa je dalje preprodaju. Navodno su još trojica šetala po Omišu, a policija ih još traži - rekao je čitatelj. Dodaje da mu nije jasno kako je lopov uspio zaglaviti jer je bio normalne tjelesne građe i visine. Policijska istraga trebala bi otkriti tko su uhapšeni i kako se uopće “ukrajinska banda” našla u Omišu, te što su uopće namjeravali napraviti sa sa starom iznošenom obućom, odjećom i ručnicima koja se kasnije reciklira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.