News

Komentari 0

Krao novac i alkohol, a policija mu u kući našla ručnu bombu

Krao novac i alkohol, a policija mu u kući našla ručnu bombu

Policija je obavila i  pretrage dva stana koje muškarac koristi na području Pule, te su prilikom pretrage jednog stana pronašli ručnu bombu M-75 i veću količinu predmeta koji potječu iz kaznenih djela

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 34-godišnjak počinio tri kaznena djela teške krađe i po jedno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i  oduzimanja ili uništenja službenog pečata ili službenog spisa.

Muškarca se sumnjiči da je u noći sa 7. na 8 prosinca, u Koparskoj ulici u Puli, provalio u ugostiteljski objekt i teretno vozilo. Iz ugostiteljskog objekta otuđio je novac, alkoholna pića i druge napitke, čime je 59-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je iz teretnog vozila VW Transporter, slavonskobrodske registarske oznake, otuđio razne alate i uređaje, čime je pravnu osobu iz Slavonskog Šamca oštetio za također za nekoliko tisuća kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 34-godišnjak još jednu provalu počinio početkom srpnja, kada je iz vikend kuće u naselju Pavićini otuđio novac, ručni sat i druge predmete, čime je 67-godišnju slovensku državljanku oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija je obavila i  pretrage dva stana koje muškarac koristi na području Pule, te su prilikom pretrage jednog stana pronašli ručnu bombu M-75 i veću količinu predmeta koji potječu iz kaznenih djela, dok su prilikom pretrage drugog stana pronašli službeni spis, za koji je utvrđeno da ga je 34-godišnjak protupravno prisvojio.

Po dovršetku opsežne istrage 18. je prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najčitaniji članci