Obavijesti

News

Komentari 1

Kreće brendiranje 'vankuša' i 'belih kobasica' u Ivanić-Gradu

Kreće brendiranje 'vankuša' i 'belih kobasica' u Ivanić-Gradu

Autohtoni (starosjedilački) regionalni proizvodi hrane imaju svrhu očuvanja kulture, povijesti i tradicije, odnosno identiteta regije te imaju značajnu ulogu u promociji regije

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš pokrenuo je inicijativu za provođenje brendiranja tradicijskih autohtonih specijaliteta pod nazivom „Očuvanje proizvodnje tradicijskih specijaliteta „bele kobase“ i moslavačkih „vankuša“ te stvaranje brenda i zaštita tradicijskih gastronomskih proizvoda“. Ovi izuzetno vrijedni i kvalitetni tradicijski proizvodi mogu značajno obogatiti turističku ponudu i doprinijeti obogaćivanju zavičajne gastro ponude.

Ovi se zavičajni tradicijski proizvodi trebaju očuvati, stoga vas pozivamo na predstavljanje tradicijskih specijaliteta „bele kobase“ i „vankuša“ koje će se održati 05. prosinca 2019. u 11 sati u restoranu Ivanićanka, Trg V.Nazora 1, Ivanić-Grad gdje će se predstaviti projekt brendiranja i tradicijska priča o beloj kobasi i vankuši s načinom izrade. Nakon predstavljanja održat će se kušanje tradicijskih specijaliteta uz sljubiljivanje s autohtonim vinima Škrlet i 100% Premium bučnim uljem Buchusha.

Krajnji cilj ovog projekta je zaštita imena i postupka proizvodnje uz prezentaciju proizvoda kroz zavičajno-gastro ponudu u ugostiteljskim objektima na području Ivanić-Grada i okolice, te u slobodnoj prodaji.

Autohtoni (starosjedilački) regionalni proizvodi hrane imaju svrhu očuvanja kulture, povijesti i tradicije, odnosno identiteta regije te imaju značajnu ulogu u promociji regije i kreiranju prepoznatljivosti regije na temelju vrlo diferenciranog identiteta. Izravna veza proizvoda s određenim zemljopisnim područjem daje dodatnu vrijednost i prepoznatljivost tom području te pridonosi ruralnom i turističkom razvoju i prepoznatljivosti.
__________________________
„Vankuša“ je tijesto od pšeničnoga brašna za razvlačenje za štrukle ili kruh, s nadjevom od kravljega sira, jaja i kukuruznoga brašna.

„Bele kobase“ su kobasice nadjevene mesom i kukuruznim brašnom sa začinima. Oba su specijaliteta nastala u nekadašnja siromašna vremena od namirnica koje su bile dostupne u domaćinstvima, pripremala su se često, a danas su prava rijetkost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
To se zove sreća! Nije pogodio ništa i osvojio je 80 tisuća eura na lutriji, evo gdje ide dobitak
ODIGRAO DVIJE KOMBINACIJE

To se zove sreća! Nije pogodio ništa i osvojio je 80 tisuća eura na lutriji, evo gdje ide dobitak

U večerašnjem izvlačenju nije pogodio izvučene brojeve te je za uplaćenih 2,60 eura dobio 80.000,00 eura
VIDEO Kekin: 'Mile je pomogao platiti parking Jelaviću, tek onda je shvatio tko je on!'
ZABRINUTA ZA SIGURNOST

VIDEO Kekin: 'Mile je pomogao platiti parking Jelaviću, tek onda je shvatio tko je on!'

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić i dr. sc. Ivana Kekin dr. med. kandidatkinja stranke na izborima za predsjednicu Republike Hrvatske održale su danas konferenciju za medije na temu, kako tvrde, pritisaka na kampanju