News

Komentari 3

Kreće kampanja 'Dva kotača od zaraze su jača': Žele potaknuti građane da više voze bicikle

Kreće kampanja 'Dva kotača od zaraze su jača': Žele potaknuti građane da više voze bicikle

Građane pozivaju da im svoje fotografije vožnje biciklom šalju na Facebook eventu ili ih podijele na društvenim mrežama uz hashtag #zgazimozarazu

Pod sloganom “Bicikl je rješenje za prometne i epidemijske probleme”, Sindikat biciklista u ponedjeljak je pokrenuo kampanju “Dva kotača od zaraze su jača”, do 7. siječnja njome će nastojati potaknuti što veći broj građana da za vrijeme Adventa što više koriste bicikl.

Nemojte gubiti vrijeme čekajući u kolonama i kružeći dok tražite parking, sjednite na bicikl na putu do posla ili na Advent i pomognite u smanjenju gužvi, pozivaju iz Sindikata.

Navode višestruke prednosti vožnje biciklom u vrijeme epidemije: pomaže u održavanju fizičke distance, smanjuje pritisak na javni gradski prijevoz i stvaranje gužvi u prometu, čuva vrijeme i novac, povećava psihofizičko zdravlje i radnu efikasnost te smanjuje zagađenje zraka.

Građane pozivaju da im svoje fotografije vožnje biciklom šalju na Facebook eventu ili ih podijele na društvenim mrežama uz hashtag #zgazimozarazu.

Kampanja poticanja korištenja bicikla sufinancirana je iz Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Svim lokalnim vlastima iz Sindikata biciklista poručili su da biciklističke prometne površine moraju redovito održavati i očuvati njihovu prohodnost kako bi vožnja bila sigurna.

Najčitaniji članci