Obavijesti

News

Komentari 201

Kreće peticija: Sindikat skuplja potpise za smjenu Jovanovića

Kreće peticija: Sindikat skuplja potpise za smjenu Jovanovića
1

Peticija će se potpisivati u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama od 17. do 19. prosinca. Rezultati peticije će biti obznanjeni početkom idućeg tjedna

VIDEO

Sindikat Preporod poslao je u ponedjeljak medijima priopćenje u kojem su najavili pokretanje peticije, odnosno skupljanje potpisa za smjenu ministra Željka Jovanovića. Priopćenje donosimo u cijelosti.  

"Zbog isplate umanjene plaće za studeni i neisplate troškova prijevoza zaposlenim u školama, ali i zbog svih propusta koji ukazuju na nekvalitetno obnašanje dužnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta, od sedmomjesečnog umanjenja plaća samo učiteljima i nastavnicima,  različitog odnosa prema plaćanju štrajka u zdravstvu i obrazovanju do ignoriranja svih inicijativa sindikata i nastavničkih udruga te niza uvredljivih i netočnih izjava na račun zaposlenih u školama, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod pokreće potpisivanje Peticije „Mijenjajte ga!“ kojom se od predsjednika Vlade Zorana Milanovića zahtijeva razrješenje Željka Jovanovića.

Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama. Potpisivanje peticije će biti omogućeno cjelokupnom sindikalnom članstvu, ali i  svim ostalim zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama. Unatoč brojnim činjenicama o nezadovoljstvu zaposlenih u školama radom aktualnog ministra,  rezultati Peticije „Mijenjajte ga!“ bit će prvi stvarni pokazatelji o razmjerima nezadovoljstva Jovanovićevim radom među prosvjetarima. Rezultati Peticije bit će obznanjeni početkom idućeg tjedna. 

Sindikat Preporod poziva sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama da se osobno izjasne podupiru li ili ne podupiru daljnji ostanak Željka Jovanovića na funkciji ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Prikupi li se velik broj potpisa, a premijer Milanović ne smijeni svog ministra Željka Jovanovića, zaposlenim u školama bit će poslan jasan znak da Vlada Republike Hrvatske stoji iza svih promašenih poteza svog ministra". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.