Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Kreće projekt obnove zgrada vrijedan više od milijardu kuna

Kreće velika obnova fasada dotrajalih stambenih zgrada vrijedna milijardu kuna. U sljedeće dvije godine, 17 tisuća kućanstava dobit će ljepše i toplije domove

Foto: Robert Anić/Pixsell
31 komentara

U Hrvatskoj kreće velika obnova fasada dotrajalih stambenih zgrada vrijedna milijardu kuna. U sljedeće dvije godine, 17 tisuća kućanstava dobit će ljepše i toplije domove te niže račune za grijanje.

- Sredstva su dogovorena. Zaprimili smo 600 i nešto projekata vrijednih oko 600 milijuna kuna. U idućih 120 dana projekti će se evaluirati do kraja, donijeti će se odluke, a 45 dana nakon toga će se potpisati ugovori sa zgradama, nakon čega one imaju 18 mjeseci da sprovedu dogovor. Isplata će za dio poslova ići i avansno - kazao je ministar graditeljstva Lovro Kuščević gostujući u RTL Direktu.

- Već godinu dana pričam o ovom programu, imao sam razne sastanke sa udrugom poslodavaca građevinskog sektora i uvjeren sam da su se pripremili i da ćemo zgotoviti posao - dodao je.

Ovaj se projekt odnosi na stambene zgrade, no što je s obiteljskim kućama?

- Žao mi je da je Fond za zaštitu okoliša odustao od tog drugog programa, a kao što ste rekli, neodgovorno su se ponašali i prezadužili su se. Sad više nemaju ni pravo na takve natječaje. No, mi i za tu namjenu imamo 30 milijuna eura. Problem je što EU ne daje mogućnost da se prijave fizičke osobe. Mi s komisijom pregovaramo, direktiva se mijenja, do kraja godine bi se morala promijeniti, i tad ide natječaj za novih 30. mil. eura - rekao je ministar.

Kuščević je najavio kako u idućih 20 dana na sjednicu Vlade ide novi program koji je izgradilo njegovo ministarstvo. Program energetske obnove zgrada javnog sektora za koji je osigurano 211 milijuna eura kako bi se obnovile  javne zgrade, bolnice, dječji i studentski domovi. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message