Obavijesti

News

Komentari 7

Kremlj: Navodni špijun SAD-a radio u Putinovoj administraciji

Kremlj: Navodni špijun SAD-a radio u Putinovoj administraciji
1

Špijun je navodno izvučen iz Rusije pod krinkom da u lipnju 2017. odlazi na odmor u Crnu Goru sa svojom obitelji, nakon susreta između Donalda Trumpa i Sergeja Lavrova

VIDEO

Kremlj je priopćio u utorak da je bivši ruski dužnosnik, identificiran u medijskim izvješćima kao špijun CIA-e u Rusiji, radio u ruskoj predsjedničkoj administraciji, ali nije imao izravan pristup predsjedniku Vladimiru Putinu. 

Američki mediji izvijestili su u ponedjeljak da je američka obavještajna služba provela operaciju 2017. kako bi izvukla visokorangiranog ruskog dužnosnika i špijuna CIA-e.

Ruski dnevnik Kommersant piše u utorak da bi mogla biti riječ o Olegu Smoljenkovu. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je Smoljenkov radio u upravi za vanjsku politiku predsjedničke administracije, ali je rekao da je dobio otkaz 2016/17.

Peskov je odbio reći je li Smoljenkov bio agent, ali je kazao da su američka medijska izvješća "u žanru 'paklenog šunda'". "Sve je u redu s radom ruske protuobavještajne službe", dodao je on a prenosi Kommersant.

Špijun je navodno izvučen iz Rusije pod krinkom da u lipnju 2017. odlazi na odmor u Crnu Goru sa svojom obitelji, nakon susreta između američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u Bijeloj kući. 

Navodno se strahovalo za špijunov život jer je Trump s Lavrovom dijelio povjerljive informacije. Bijela kuća je odbacila izvještaj CNN-a kao netočan. 

Kommersant piše kako špijun nije bio dio Putinovog unutarnjeg kruga. Putin, i sam bivši obavještajac, savjetuje se samo s nekoliko ljudi kojima vjeruje. 

Zapadne države vjeruju da je Rusija prošle godine u Engleskoj pokušala kemijskim oružjem ubiti bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja. 

Pokretanje videa...

00:28

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke