Obavijesti

News

Komentari 19

Krišto: 'Još jedan pod istragom, a vi o Ukrajini', Plenković: 'Mi pobjeđujemo, a vi gubite'

Krišto: 'Još jedan pod istragom, a vi o Ukrajini', Plenković: 'Mi pobjeđujemo, a vi gubite'

Zastupnicu Vidović Krišto naživcirao je dolazak premijera Plenkovića u Sabor kako bi im predstavio izvješće o stanju u Ukrajini dok su u Vladi ministri pod istragama i u zatvoru. Na to su ukazali i Mostovi zastupnici

VIDEO

Premijer Andrej Plenković predstavio je izvješće o stanju u Ukrajini, na koju već sedmi dan traje invazija Rusije. Podsjetio je koje je sve sankcije EU nametnula Rusiji te još jednom osudio agresiju koju je pokrenuo Vladimir Putin.

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto prošlog je tjedna podržala Deklaraciju o Ukrajini, čime daje i podršku ukrajinskom narodu, ali danas ju je ova točka dnevnog reda naživcirala. Istaknula je kako premijer podnosi izvješće o ratu u Ukrajini, na koji Hrvatska ionako nema nikakvog utjecaja, a dok imamo svojih problema. Pa se osvrnula na domaće teme. 

Vlada zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru Aladroviću, proučavaju zahtjev
Vlada zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru Aladroviću, proučavaju zahtjev

- Sam naziv ovog izvješća govori o dezorijentiranosti vaše Vlade jer podnosite izvješće o stanju u Ukrajini, a o stanju u Hrvatskoj ne. Podsjećam vas da vas plaćaju hrvatski građani i njima odgovarate. Jučer je objavljeno da vam je još jedan ministar pod istragom, prije dva tjedna vam je jedan uhićen, po svim demokratskim uzusima vi ste već davno trebali podnijeti ostavku - naglasila je upitavši ga kada će podnijeti izvješće o korupciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ-ovci su odmah skočili na noge i poručili joj kako to sad nije tema pa im je predsjednik Sabora Gordan Jandroković podijelio opomene jer su koristili povredu Poslovnika za repliku.

Plenković: Sberbank je kupljen za 71 milijun kuna. Aladrović? Proučit ću to kad stignem...
Plenković: Sberbank je kupljen za 71 milijun kuna. Aladrović? Proučit ću to kad stignem...

Mostov Nino Raspudić im je odgovorio kako im neće dopustiti da ukrajinsku tragediju koriste kao smokvin list za kriminal i korupciju u Hrvatskoj. Opomenu je dobio i on.

- Vaša izlaganja su poznata, ona su štetočinska, neistina, optužujuća, klevetnička, neprimjerena, s promašenom temom i bez argumenata, ne znam tko vam ih piše jer svi pričaju da vi ne pišete baš ništa od ovog što čitate. Ja ću vam reći što smo mi napravili, za razliku od vas koja niste napravili ništa.Imate 10,4 posto rasta BDP-a u 2021., plaće 7489 kuna, dovoljno cjepiva,  najbolju turističku sezonu, u četiri dana riješenu likvidaciju i propast Sberbanke. Mi radimo, vi opstruirate, mi pobjeđujemo, vi gubite - poručio je premijer zastupnici Vidović Krišto, a koja se onda obrušila na predsjednika Sabora. 

- Način na koji vi vodite sjednicu u kontekstu parlamentarizma je dno dna - rekla je i poručila mu da je dužan opomenuti premijera zbog vrijeđanja.

Aladrović: 'Donosio sam odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita'
Aladrović: 'Donosio sam odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita'

- Premijer je rekao istinu, nije vas vrijeđao - odgovorio je Jandroković. 

Podsjetimo, zbog situacije u Ukrajini premijer još uvijek nije našao zamjenu Darku Horvatu na čelu Ministarstva graditeljstva, a koji je jučer izašao iz pritvora. Uz to, u Vladu je stigao i zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta ministru rada Josipu Aladroviću zbog pokretanja istrage. Plenković je na jutrošnjoj konferenciji, naživciran pitanjima o domaćim aktualnostima, samo ponavljao kako će odluku o tome hoće li podržati skidanje imuniteta ili ne donijeti nakon što ga temeljito prouči.

'Imati vrh vlasti koji je duboko prožet kriminalom i korupcijom je sigurnosna opasnost za Hrvatsku'

Mostovi Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić također su naglasili kako je vrh vlasti duboko korumpiran. 

- Jutros sam čuo skandaloznu izjavu predsjednika Vlade medijima kada su ga pitali o skidanju imuniteta ministru Aladroviću, što bi trebala biti rutina i događa se prvi put, a on kaže da će vidjeti jer ima važnijeg posla. Kojeg važnijeg posla? Prije dva tjedna je govori kako neće smijeniti niti jednog ministra pa da se nasadimo na trepavice, dva dana uhićen je ministar graditeljstva i još uvijek nemamo novog - rekao je Raspudić podsjećajući i da se istražuje potpredsjednik Vlade Boris Milošević, a da bi pod istragom mogao završiti i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

- U ovako opasnoj geopolitičkoj situaciji imati vrh vlasti koji je duboko prožet kriminalom i korupcijom je sigurnosna opasnost za Hrvatsku, takvi ljudi su ucjenjivi i kontrolabilni, pogotovo od tajnih službi, tko zna čijih, uključujući i ruske i zato ova Vlada mora otići. Ruski napad na Ukrajinu nije argument protiv pada ove Vlade nego za - naglasio je.

U trenutku nezapamćene ugroze europskog tla, umjesto da se do kraja posvetimo solidariziranju s Ukrajincima i brizi za vlastitu sigurnost, mi smo opterećeni svakodnevnim koruptivnim aferama ove Vlade, dodala je i Selak Raspudić. 

- U oporbi ne sjede mali miševe i nećemo se dati moralno i emocionalno ucjenjivati, kao što sada pokušava premijer, a koji politički parazitira na tragediji ukrajinskog naroda kako bi spriječio diskusiju o koruptivnim aferama ove Vlade. To je nezapamćeno moralno dno u novijoj hrvatskoj politici. U tom smislu nastavit ćemo se boriti da istaknemo sve probleme i da dođe do smjene ministara i ove vlasti - poručila je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina