Obavijesti

News

Komentari 673

Kriv je zbog pjevanja bećarca: Čolaković mora platiti 2000 kn

Kriv je zbog pjevanja bećarca: Čolaković mora platiti 2000 kn
8

Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapjevao je 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...'

VIDEO

Branimir Čolaković iz Valpova proglašen je krivim zbog pjevanja bećarca i mora platiti 2000 kuna, odlučio je danas valpovački sud. Riječ je o ponovljenom suđenju zbog bećarca kojeg je ispjevao pred policajkom Marijom Iličić na 'Ljeto valpovačko' 2015. godine. Čolaković i njegov odvjetnik najavili su žalbu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapjevao je 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...' dok je prolazio u blizini nje zbog čega je završio na prekršajnom sudu u Valpovu jer je PP Belišće smatrala da je uvrijedio službenu osobu i ogriješio se o ravnopravnost spolova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Razočaran sam, ovo uopće nisam očekivao. Moj odvjetnik će podnijeti žalbu, vidjet ćemo. Sutra mi je promocija, završio sam Građevinski fakultet, ali uopće nemam osjećaj. Bećarce ću i dalje pjevati, za to živim. Proste riječi neću izostavljati, bećarac nije bećarac ako nije takav, rekao je Čolaković nakon presude. 

- Bećarci su ponos ovoga kraja, ovo dijete njeguje baštinu. Sad će ispasti da smo mi Slavonci svi manijaci i vulgarni tipovi koji vrijeđaju žene. Po ovim zaključcima suda, ispada da više ne bi imali nijednu smotru folklora jer bi se svatko mogao osjećati prozvanim. Nema onda bećarca, 195 zemalja ovoga svijeta štuje bećarac, mi ga gazimo, rekao je odvjetnik Goran Mrkić.

'Bećar': U policiji su me tjerali da kažem da sam to otpjevao
'Bećar': U policiji su me tjerali da kažem da sam to otpjevao

Sporne činjenice za sud su bile je li sporni bećarac otpjevao policijskoj službenici, je li pjevao sam ili je s nije pjevala cijela folklorna skupina, kao i je li cijeli tekst bećarca otpjevao odjednom ili je drugi dio otpjevao nakon što mu se upitom obratila oštećenica.

Okrivljenikova obrana je, prema ocjeni suda, neutemeljena i proturječna jer se, prije svega, razlikuje od onoga što je tvrdio tijekom saslušanja u policiji kada je potvrdio da se bećarcem obratio upravo oštećenoj Mariji Iličić, ali bez loše namjere nego u smislu humora. Sud nije prihvatio njegov kasniji navod da je tu izjavu dao pod prisilom od strane policijskog službenika.

Sudu nije bio uvjerljiv ni njegov iskaz da je sporni bećarac otpjevao članicama folklorne skupine iz Bocanjevaca koje su hodale iza njih, a bile su u plavim nošnjama" navela je sutkinja u obrazloženju presude. Iz obrazloženja je također vidljivo da je ovoga puta u presudi sud uvelike uvažio i vrednovao iskaz oštećene policajke i njenog kolege, a iskaze četvero svjedoka i samog okrivljenika proglasio neuvjerljivima i unaprijed dogovorenima kako bi Čolaković izbjegao kaznu.

Prvom presudom iz studenog 2015. Čolaković je oslobođen krivnje jer se, kako je smatrao valpovački sud, nije sa sigurnošću moglo utvrditi da se obratio upravo policajki Iličić. No, tri godine kasnije Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i mladog 'bećara' vratio na sud.

Ukinuli mu presudu: Mora opet na sud jer je pjevao bećarac...
Ukinuli mu presudu: Mora opet na sud jer je pjevao bećarac...

On je ostao pri svojoj obrani iz 2015., kada je, ukratko, izjavio kako nije pjevao policajki Iličić, nije ju poznavao te ju nije 'niti zamijetio u masi'. Tužitelj, pomoćnik načelnika PP Belišće, tražio je, pak, da mu se pročita iskaz iz policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 673
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!