News

Komentari 15

Krivo skrenuli i zapeli na -50°C. Jedan se smrznuo, drugi je živ

Krivo skrenuli i zapeli na -50°C. Jedan se smrznuo, drugi je živ

Rus se smrznuo u automobilu u notorno hladnoj ruskoj regiji Jakutiji, nakon što se izgubio dok je vozio na ekstremnim temperaturama. Njegov prijatelj i suputnik je preživio. Ali je u teškom stanju

Nakon jednotjedne potrage, 18-godišnjak je pronađen mrtav. Njegov prijatelj i suputnik je preživio. Temperatura na ovom području noću je oko -50 °C, a u autu je bilo pokvareno grijanje.

Tinejdžeri su krenuli iz Jakutska do Magadana 28. studenog, a pronađeni su tek 5. prosinca. Jedina cesta između ovih gradova je autocesta Kolyma, poznatija kao cesta kostiju. Rutu su izgradili zatvorenici iz Gulaga, a izgradnja je uzrokovala smrt stotina tisuća ljudi, piše RT.

Kako postoji samo jedan način da se prođe između ovih gradova, nejasno je kako su mladići skrenuli s glavne rute i izgubili se. Pronašli su ih na napuštenoj autocesti.

Njihovo vozilo, stara Toyota Chaser, pronađeno je 120 km od najbližeg naselja. Preživjeli muškarac pronađen je s znakovima ozeblina i prebačen je u bolnicu u okrugu Ojmjakon. Navodi se da je u teškom stanju.

Ojmajkon je svjetski poznat po tome što je najhladnije trajno naseljeno naselje na Zemlji, a živa se često spušta ispod -60 °C. Lokalni mediji objavili su da je preminuli bio Sergej Ustinov , a on i njegov preživjeli prijatelj bili su iz Magadana.

Najčitaniji članci