Obavijesti

News

Komentari 140

Krš i lom u BiH: Vaterpolist Šimenc za dlaku izbjegao smrt

Krš i lom  u BiH: Vaterpolist Šimenc za dlaku izbjegao smrt
4

Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc (48) putovao je s četvoricom prijatelja u Park prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini. Džipom su naletjeli na kamion pun drva

VIDEO

Dubravko Šimenc (48) završio je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar s potresom mozga. Doslovce je za dlaku izbjegao smrt jer se stražnja stranica kamiona zaustavila nekoliko centimetara od njegove glave.

Šimenc je bio suvozač u džipu Mitsubishi Pajero, koji je vozio 50-godišnjak. Još troje njihovih prijatelja sjedilo je otraga. U petak u 17.30 sati vozili su kroz Ristovac u bosanskohercegovačkoj općini Jablanica.

Svjedoci nesreće tvrde da su naišli velikom brzinom, navodno i oko 100 kilometara na sat. Prekasno su vidjeli kamion natovaren drvima, a koji je stao sa strane uz cestu. U punoj brzini naletjeli su na njega.

- Kamionu je puknula guma. Stali su kako bi zamijenili gumu, no nisu postavili trokut da upozore ostale vozače - ispričao nam je očevidac koji je tuda prošao sat vremena kasnije. Prvi na mjestu nesreće, kazao nam je, bili su njegovi rođaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

''Džip je bio potpuno smrskan''

- Prizor je bio strašan. Džip je bio potpuno smrskan. Prednji kraj mu je bio ispod kamiona. Šimenc je sjedio krvave glave - kazao je očevidac. Njegovi rođaci podvukli su se pod kamion, užem vezali Mitsubishi za svoj džip te ga tako izvukli da bi mogli pomoći unesrećenima. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Začudilo ih je, dodao je čitatelj, da se u Mitsubishiju nakon udarca nisu aktivirali zračni jastuci. Šimenca i njegove prijatelje prevezli su u bolnicu. On je u nesreći prošao najteže, a teško su ozlijeđena i dva njegova prijatelja. Još dvojica prošla su samo s lakšim ozljedama. Policija Hercegovačko-neretvanske županije nakon očevida je izvijestila da je u nesreći sudjelovao i Golf te da vozači kamiona i Golfa nisu ozlijeđeni. Golf je kasnije, tvrde očevici, zaplijenila policija jer vozač nije imao dokumente za njega. U policiji nam u subotu nisu željeli otkriti je li netko od sudionika imao alkohola u organizmu.

- Na putu za Blidinje! Juhuuuuu - napisao je bivši vaterpolski reprezentativac na svom profilu na Facebooku u četvrtak u 18.40 sati. Potom se istu večer pola sata prije ponoći na Facebooku čekirao na lokaciji “Place the best in the World - at Blidinje”. U petak malo poslije 13 sati objavio je i fotografiju s društvom uz koju je stavio komentar “Momci - hajduci! - at Hajdučke Vrleti Blidinje’’.

U restoranu je pred Šimencom i društvom za stolom navodno bilo i vino. Kasnije je sve pošlo po zlu. Vraćajući se u vikendicu, naletjeli su na kamion. 

U autu nije bila njegova supruga Ira Šimenc, koja je 1993. godine u Zagrebu naletjela na djevojčicu (7) koja je istrčala na cestu i usmrtila je. Uvjetno je osuđena.

U subotu je prije 25 godina ušao u povijest

Dubravko Šimenc je 20 godina igrao vaterpolo u Mladosti, s kojom je dva puta bio europski prvak. S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. te s Hrvatskom srebro u Atlanti 1996. Na 29. studenog prije 25 godina u uzvratnoj utakmici finala Kupa prvaka u Zagrebu dao je pet golova za pobjedu Mladosti protiv Spandaua 11-9. Jedan je zabio šraubom s pola bazena.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.