Obavijesti

News

Komentari 390

Krstičević o optužbama: Bio je to seminarski, ne završni rad

Krstičević o optužbama: Bio je to seminarski, ne završni rad
7

Krstičević tvrdi da nije plagirao dijelove svog rada u Ratnoj školi američke vojske, već da se radilo o običnom seminarskom radu u kojem je literaturu kojom se koristio naveo na kraju rada

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević održao je konferenciju za novinare nakon što je objavljeno da je u svom završnom radu na američkoj vojnoj školi kopirao neke dijelove, a nije ih označio na odgovarajući način.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagreb: Ministar obrane Damir Krstičević o tome je li prepisivao u završnom radu na američkoj vojnoj školi Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on 27. studenoga 2017

 

Krstičević tvrdi da nije plagirao dijelove svog rada u Ratnoj školi američke vojske, već da se radilo o običnom seminarskom radu u kojem je literaturu kojom se koristio naveo na kraju rada.

Pokazao je novinarima i sporni rad kojim je, kaže, htio studente upoznati s ratom u Hrvatskoj i istinom o njemu.

"Želio sam ih upoznati kako je došlo do dolaska UN-a u Hrvatsku i kako su snage koje su došle djelovale u Hrvatskoj od 1992. do 1995. godine. U tom sam koristio ono što Hrvatska ima najbolje, što sam mogao pronaći. I na kraju rada sam naveo literaturu", kaže Krstičević, dodajući da se danas "izvrće kontekst" te da to nije bio završni rad ili diplomski rad.

"Bio je to informativni rad presjeka situacije u sklopu jednog seminara", rekao je Krstičević, objasnivši da zbog toga i nisu bile fusnote na svakoj stranici, jer takav rad ne zahtjeva takvu razinu.

"Govorili ste neistinu! Sram vas bilo zato što manipulirate! Lažete! Ovdje je bio rat, velikosrpska agresija, gospodine!", redao je Krstičević novinaru portala Index koji je objavio ministrov rad, poručivši mu i da je loš znanstvenik. 

Krstičević je ustvrdio da je žrtva hibridnog medijskog djelovanja.

"Prije godinu dana smo imali pokušaj hibridnog djelovanja na mene. I opet su hibridno krenuli na mene, na moj rad i na ono što predstavljam. Na početku mandata spominjali su mi ratni zločin. Govorili su mi da ne mogu u Bosnu i stavili su falsifikat da je 4. gardijska brigada poubijala djecu u nekom busu. Vi znate da to nije bila istina. Otišao sam u Bosnu, ali nije bilo lako izdržati sve to u tom trenutku. Ali znam kako sam zapovjedao i kako su vojnici s kojima sam radio, vodili rat", rekao je Krstičević, dodajući da su ga jutros novinari pitali je li Hrvatska u hibridnom ratu. 

"Rekao sam svaki dan je hibridno djelovanje, kao da sam znao", kaže Krstičević, dodajući da je očito da on i njegov tim nekome smetaju. 

"Na svoje obrazovanje sam ponosan. Možete krenuti od osnovne škole, iza toga srednja vojna koju sam završio s odličnim uspjehom. Nakon toga vojna akademija koju sam završio s odličnim uspjehom. I na kraju, kao prvi Hrvat, pokojni Gojko Šušak me poslao na Ratnu školu u SAD, koju također završavam s odlučnim uspjehom", rekao je Krstičević, pokazujući svoju diplomu i tečajeve koje je završio. 

"Možete vidjeti kakav sam bio student i časnik. S ovim se mogu ponositi! I ponosim se! Bilo nas je 270, bilo je 240 američkih časnika i 40 stranih časnika", rekao je Krstičević, naglašavajući nekoliko puta da je ponosan "do boli", rekao je Krstičević pokazujući svoj akademski report.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 390
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...