Obavijesti

News

Komentari 98

Krstičević: Oluja čeka svakoga tko učini nešto loše Hrvatskoj

Krstičević: Oluja čeka svakoga tko učini nešto loše Hrvatskoj
1

Ministar obrane Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" kazao je kako je jasno da živimo u nestabilnom okruženju i da je Hrvatska spremna i jaka odgovoriti na sve izazove

VIDEO

Ministar obrane čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima HV-a 28. godišnjicu Hrvatske vojske te istaknuo da se danas obilježava i 10. godišnjica članstva Hrvatske u NATO-u.

Ministar obrane Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada"  prisjetio se prvog postrojavanja vojske na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. 

- Hrvatska vojska je stvorena u Domovinskom ratu, a nije naslijeđena kao neke druge vojske iz drugih država. Kruna Domovinskog rata su akcije Bljesak i Oluja - kazao je.

Zagreb: Potpisivanje ugovora o nabavi vojne opreme u MORH-u

Istaknuo je da je Hrvatska vojska uvijek bila moćna, respektabilna, poštovana. Naš narod voli Hrvatsku vojsku. 

- Ova Vlada učinila je sve za vojsku - od povećanja proračuna, do boljeg standarda naših vojnika, dočasnika i časnika. Mislim da smo zajedno obnovili Hrvatsku vojsku, vratili smo joj sjaj iz Domovinskog rata, vratili smo dostojanstvo hrvatskim vojnicima i mislim da smo jamac mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj te da smo spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove - rekao je.

'Naša zadaća razvoj i modernizacija Hrvatske vojske'

Ministar se osvrnuo i na jučerašnje napetosti na sjeveru Kosova i izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao kako Srbija neće dopustiti novu 'Oluju'. Krstičević je rekao kako je jasno da živimo u nestabilnom okruženju.

Zato je, naglasio je, naša zadaća razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. 

- Vidim da neki spominju "Oluju". Svakome će se dogoditi "Oluja" tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske. Prema tome, snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove, naglasio je. 

Slunj: Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik održana je vojna vježba Velebit 18

Fokus ove Vlade, objasnio je Krstičević, bio je u dizanju 'obrambenog proračuna' jer je on proteklih sedam godina bio u padu. 

- Vratili smo ljudima materijalna prava koja su im bila oduzeta. Dali smo im određene naknade  kao što su dodatak na stražu, dežurstvo.. - kazao je. 

Istaknuo je još kako vojna vježba danas u Slunju zaokružuje obilježavanje 28. godišnjice Hrvatske vojske. 

- Formirana je multinacionalna bojna od 12 država, a Hrvat će biti zapovjednik. Bit će to ogroman i veliki događaj - zaključio je ministar Krstičević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.