Obavijesti

News

Komentari 9

Krstičević sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote

Krstičević sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote

SAD naš su najvažniji strateški partner u području obrane i sigurnosti. Drago mi je što ste posjetili Hrvatsku u ovom važnom tjednu kada američki ministar obrane Mattis dolazi u Zagreb, rekao je Krstičević

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera general zbora Mirko Šundov sastali su se u utorak sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote generalom Jonom Jensenom, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj uoči dolaska američkog ministra obrane, priopćeno je iz MORH-a.

Ministar Krstičević izrazio je dobrodošlicu generalu Jensenu te mu zahvalio na prijemu u Minnesoti prilikom proteklog službenog posjeta Sjedinjenim Državama.

Krstičević je u svibnju ove godine posjetio Nacionalnu gardu Minnesote i sastao se s Jensenom. Tom je prigodom za hrvatskog ministra organiziran i let u američkom borbenom avionu F-16 nakon odluke Vlade RH  o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F-16.

Na sastanku u utorak ministar je zahvalio Jensenu na potpori.

"Sjedinjene Američke Države naš su najvažniji strateški partner u području obrane i sigurnosti. Drago mi je što ste posjetili Hrvatsku u ovom važnom tjednu kada nam je također velika čast što američki ministar obrane James Mattis dolazi u Zagreb", istaknuo je Krstičević.

Tijekom sastanka Krstičević i general Jensen izrazili su zadovoljstvo izvrsnom suradnjom koja je rezultirala zajedničkim sudjelovanjem pripadnika Hrvatske vojske i Nacionalne garde Minnesote u Afganistanu, kao i u drugim funkcionalnim područjima. Istaknuli su predanost daljnjem unapređenju suradnje, kako na bilateralnoj razini, tako i u sklopu Američko-jadranske povelje s ciljem pomoći zemljama iz okružja, aspiranticama za članstvo u NATO i EU.

General Jensen naglasio je važnost partnerstva Nacionalne garde Minnesote i Republike Hrvatske te nagovijestio pružanje pomoći Oružanim snagama RH u razvoju sposobnosti kako bi OS RH ostvarile svoje ciljeve za 2020. godinu.

U sklopu petodnevnog posjeta Hrvatskoj general Jensen s izaslanstvom posjetit će i 91. zrakoplovnu bazu Pleso, Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, 93. zrakoplovnu bazu Zemunik te vojarnu "Admiral flote Sveto Letica-Barba" u Splitu, stoji u priopćenju MORH-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore