Obavijesti

News

Komentari 182

Krstičević: Stan sam dobio po cijeni kao i svi vojni djelatnici

Krstičević: Stan sam dobio po cijeni kao i svi vojni djelatnici
1

Riječ je o dva stana u zagrebačkoj Novoj Vesi površine 112,52 i 50,11 četvornih metara, koja su naknadno spojena u jedan površine 160 četvornih metara. Država ih je platila 2,2 milijuna kn, a Krstičević 136.176

VIDEO

Donedavni ministar obrane Damir Krstičević ustvrdio je u srijedu da mu je sukladno kriterijima Ministarstva obrane (MORH) dodijeljen dvoetažni stan, a ne dva stana, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici te da je cijena stana formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO: Krstičević podnio ostavku

Pokretanje videa...

01:45

- Sukladno propisanim kriterijima od Ministarstva obrane dodijeljen mi je dvoetažni stan (prizemlje i prvi kat površine 160 četvornih metara), a ne dva stana, kojeg sam otkupio u skladu sa Zakonom o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i sukladno Odluci Vlade RH iz 1995. godine o prodaji stanova u vlasništvu kojima upravlja Ministarstvo obrane - kazao je Krstičević za Novu TV.

Govoreći o cijeni stana kojeg je otkupio od Ministarstva obrane, Krstičević je dodao da je ona ''formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Republike Hrvatske, a kojima upravlja Ministarstvo obrane''.

Prema pisanju portala Index, riječ je o dva stana u zagrebačkoj Novoj Vesi površine 112,52 i 50,11 četvornih metara, koja su naknadno spojena u jedan površine 160 četvornih metara. Država je te stanove kupila 1998. i 1999. godine po cijeni od 2,2 milijuna kuna, a potom ih je prodala Krstičeviću za 136.176 kuna.

Iako u Krstičevićevoj imovinskoj kartici stoji da su to dva zasebna stana procijenjena na 2,3 milijuna kuna, Krstičević i MORH, prema pisanju medija, tvrde da je riječ o jednom stanu. Pored jeftine cijene stana, mediji ističu da je problematično i Krstičevićeva pravo da od MORH-a otkupi još jedan stan.

HDZ: SDP-ovci su gnjevni na Krstičevića

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ustvrdila je u srijedu da je bivši ministar obrane Krstičević pravo na kupnju stanova u centru Zagreba stekao temeljem svojih postignuća, a uz to vezane prozivke SDP-a nazvao je kampanjom besramnog obmanjivanja građana.

- Gnjevni što se ne mogu identificirati s postignućima Damira Krstičevića koji je kao ministar obrane više učinio za Hrvatsku vojsku i dignitet (hrvatskih) vojnika nego dvije njihove vlade skupa, SDP nastavlja svoju kampanju besramnog obmanjivanja građana - stoji u objavi na Facebook profilu HDZ-a.

Gnjevni što se ne mogu identificirati s postignućima Damira Krstičevića koji je kao ministar obrane više učinio za...

Posted by HDZ - Hrvatska demokratska zajednica on Wednesday, 20 May 2020

- S obzirom na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, status (hrvatskog) branitelja, invalidnost kao posljedicu ranjavanja u Domovinskom ratu i broj članova zajedničkog kućanstva, Damir Krstičević je ostvario, kao i druge djelatne vojne osobe u HV-u i MORH-u, pravo na adekvatan stan na temelju Pravilnika o stambenom zbrinjavanju iz 1998. i suglasnosti ministra obrane - dodaje se u objavi.

Uz poveznicu na tekst objavljen u Večernjem listu u prosincu 2011. pod naslovom "MORH tuži Kotromanovića zbog 50.676 kuna duga za smještaj", iz HDZ-a poručuju:

- Dok napadaju generala Krstičevića, možda bi bilo zgodno priupitati SDP-ovce - zašto pitanje o stambenom zbrinjavanju ne postave svom Anti Kotromanoviću, bivšem ministru obrane?

Članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović u srijedu su pozvali bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića da se očituje o tekstu portala Index da je od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba za 136 tisuća kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.