Obavijesti

News

Komentari 44

Krv se slijevala u podrum: Ubio je majku, brata, osmero djece...

Krv se slijevala u podrum: Ubio je  majku, brata,  osmero djece...
1

SAD: James Urban Ruppert (84) je živio s majkom i bio je ljubomoran na brata. Sve je kulminiralo na Uskrs 1975. godine. Napunio je tri pištolja i pušku i krenuo u krvavi pohod...

VIDEO

James Urban Ruppert (84) je američki ubojica koji je odgovoran za jedno od najmasovnijih ubojstava unutar privatne rezidencije u povijesti SAD-a. Na Uskrs 1975. godine ubio je 11 članova obitelji u kući svoje majke u Hamiltonu u saveznoj državi Ohio. Služi dvije doživotne kazne zatvora. 

Ruppertova majka Charity mu je jednom rekla da je htjela za drugo dijete kćer, a ne sina, a njegov otac Leonard je bio nasilan. Umro je kada su James i njegov brat Leonard Jr. bili stari 12 i 14 godina. Leonard Jr. je postao sličan ocu i konstantno je maltretirao Jamesa. Kada je imao 16 godina, James je pobjegao od kuće i pokušao se objesiti plahtom. Nije uspio i vratio se doma.

Kada je odrastao, James je bio pristojan, obrazovan mladić koji je rado pomagao drugima. Bio je šutljiv i nije imao policijski dosje. 1975. godine James je postao ljubomoran na brata koji je imao uspješan posao i obitelj.

James je pak napustio fakultet. Imao je izobrazbu za crtača projekata no bio je nezaposlen. Nije se oženio i dalje je stanovao s majkom. Leonard Jr. je pak imao diplomu inženjera i oženio je Jamesovu bivšu djevojku. Zaradio je i izgradio kuću. Par je imao osmero djece. Majka Charity je bila ljuta jer James nije mogao zadržati niti jedan posao jer je pio. Prijetila je da će ga izbaciti iz kuće. James je majci i bratu dugovao novac. Dio je izgubio na burzi, a dio je zapio.

James se promijenio. Počeo je "pucati" i pao je u depresiju. Noć prije ubojstva otišao je van i u kafiću je razgovarao s Wandom Bishop (28) kojoj je tada rekao da mu idu na živce majčini zahtjevi te da to mora riješiti.

Na Uskrs su Leonard i njegova supruga Alma doveli osmero djece, u dobi od 4 do 17 godina, kod bake Charity. James je spavao jer je dugo ostao u izlasku. Obitelj se igrala tražeći pisanice, Charity je kuhala ručak. James se probudio oko 16 sati, napunio je tri pištolja i pušku.

Ušao je u kuhinju i ubio brata, svoju šogoricu  te majku. Ubio je i svih osmero nećaka i nećakinja. Samo jedno dijete je jednom upucao u prsa.

U ostale žrtve je pucao najmanje tri puta kako bi bio siguran da su mrtve. Jedini znak borbe je bila prevrnuta kanta za smeće. Sve je bilo gotovo u pet minuta. James je bio tri sata u kući, a onda je pozvao policiju koju je dočekao na kućnom pragu. susjedi su bili šokirani. James im je bio drag, a za njegovu obitelj su imali samo riječi hvale. James nije htio policiji odgovarati na pitanja. Branio se ludilom.

Rupert je ispalio 35 metaka, a u kući je bilo toliko krvi da je sve kapalo u podrum. Ruppert je imao saslušanja 1995. i 2015. godine. U oba slučaja odbijen mu je zahtjev za puštanjem na slobodu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa